Dodik düzenlediği basın toplantısında Schmidt ve Nelson'a hakaret etti

Resim

Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Üyesi Milorad Dodik, kendisinden Bosna Hersek devlet kurumlarına dönmesini isteyen Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile yaptığı görüşme için 17 Ocak'ta basın toplantısını düzenledi.

Basın toplantısının başında Dodik, Sırp tarafının Bosna Hersek devlet kurumlarında çalışmalarını hiçbir zaman engellemediğini, aksine entite temsilcilerinin ancak bunun Sırp Cumhuriyeti entitesi çıkarına olduğunu düşündüklerinde gitmeye karar verdiklerini söyledi.

Sonrasında Dodik, RS entitesi siyasilerinin Bosna Hersek devlet kurumlarında karar alma süreçlerine katılmama nedeninin ortadan kaldırılması gerektiğini söyleyerek, kendi sözlerini inkâr etti.

Ayrıca Dodik, Vucic ile Belgrad'da yaptığı görüşmeye ve Vucic’in Bosna Hersek devlet kurumlarına geri dönme çağrısına da değindi.

Dodik, "Vucic'in ve benim ortak açıklamamızı herkesin okuması gerekiyor. Önümüzdeki günlerde bu konu hakkında biraz konuşmamız ve Bosna Hersek’in devlet kurumlarına dönmesi için bir çözüm bulmamız gerekiyor" dedi.

Dodik ayrıca kendisine ve ortaklarına uygulanan yaptırımların yanı sıra Banja Luka'dan rejim yanlısı medya kuruluşu ATV’den de bahsetti. ABD özel temsilci Escobar ve ABD Saraybosna Büyükelçisi Nelson’dan sonra Yüksek Temsilci Christian Schmidt'e de hakaret etti.

Dodik, “Schmidt, bugünlerde ağlayan bir ses tonuyla ondan bahsettiğimi söylüyor. Onu anlıyorum çünkü başka bir ülkenin vatandaşı olarak kendini yanlış tanıtıyor. Herkese ders vermeye çalışıyor. Meşruiyeti sağlayan BM Güvenlik Konseyi'nin ataması da yok. O sahte bir Yüksek Temsilci" dedi.
 
Bu içerik 17.01.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 51 kez okundu.