Dodik, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Milanović ile görüştü

Resim
Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanović 25.07.2023 tarihinde Bosna Hersek entitelerinden olan Sırp Cumhuriyeti entitesi başkanı Milorad Dodik ile bir araya geldi. Hvar'da gerçekleştirilen toplantıda Milanović ve Dodik, Bosna Hersek'teki mevcut durumu ve bu komşu ülkenin Hırvatistan Cumhuriyeti ile ilişkilerini ele aldı. Bu bağlamda, Hırvatistan Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, taraflar özellikle Bosna Hersek’te üç kurucu halkın meşru temsilcilerinin eşit katılımını sağlayacak işlevsel ve verimli bir hükümet kurma gereğini tartıştılar.
Dodik'in Milanović'i Bosna Hersek’te, kurumsal ve siyasi krizi çözme girişimleri ve bu konuda gelinen süreç hakkında bilgilendirdiği aktarıldı. Ayrıca tarafların, bu çabaların Bosna Hersek’te üç halkın da refahı ve Bosna Hersek’in Avrupa entegrasyonunun hızlanması için gerekli olduğu konusunda anlaştıkları belirtildi.
Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nden yapılan açıklamada, Hırvatistan Cumhuriyeti'nin, Bosna Hersek'teki üç halkın meşru siyasi temsilcilerinin eşitliklerini, Bosna Hersek'in istikrarını ve Avrupa yolunu güvence altına alan tüm anlaşmalarını desteklediği ve bu çabaları memnuniyetle karşıladığı belirtildi.
Dodik, Milanović ile görüşmesinin ardından Sırbistan'a giderek Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić ile birlikte Pasuljanska Livada askeri eğitim sahasında, Sırp Silahlı Kuvvetleri mensuplarının düzenlediği bir gösteriye katıldı.

 

Bu içerik 25.07.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 27 kez okundu.