“Dodik, Erdoğan ile görüşmesi için partilerden onay aldı; Sırp tarafının duyulması önemli”

Resim
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu hafta Bosna-Hersek’e resmî bir ziyarette bulunacak. Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı’nın Sırp üyesi Milorad Dodik, Cuma günü Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini ve bunun için Sırp meclis partilerinin desteğini aldığını belirtti.
Dodik, “Onu, Sırp Cumhuriyeti’nin görüşleri hakkında bilgilendirmek ve Bosna-Hersek’teki durumun karmaşıklığına dikkat çekmek istiyorum. Dodik, Bosna-Hersek’teki tüm taraflar Erdoğan’ın çıkarınadır, bu yüzden asla kimseyi kayırmaz” dedi.
Dodik, Sırp parlamento partileriyle istişarelerde bulunduğuna dikkat çekti. Bu toplantıya katılmanın gerekli olduğu konusunda fikir birliğine sahibiz. Dodik, Sırp Ulusal Meclisi’nin karar verdiği doğrultuda davranacağını da ekledi.
İlk etapta, dayatılan Inzko yasasının ve Bosna-Hersek’teki gayri meşru Yüksek Temsilcinin kabul edilmemesinin görüşülmesine dikkat çekti.
Dodik, Sırp Cumhuriyeti’nde elde edilen birliği bozmak isteyen bazı merkezler olduğunu söyledi.
“Erdoğan’a tüm taraflarla işbirliği yapmak istediğini ve kimseyi kayırmadığını söylediğini hatırlatacağım” diyen Dodik; Sırp tarafının bu toplantıda tavrının duyulmasının gerekli ve çok önemli olduğunu vurguladı.
Görüşme konularından biri de Belgrad - Saraybosna otoyolunun yapımı olacak.

Kaynak: https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=443017 (Erişim tarihi, 24.08.2021)

Bu içerik 24.08.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 192 kez okundu.