Dodik: Entite hattını 'devlet sınırına' çevireceğim

Resim
Bosna Hersek Sırp Cumhuriyeti entitesinin başkanı Milorad Dodik, herhangi bir tarafın Dayton Anlaşması'nı ihlal etmeye çalışması durumunda ABD'nin tepki göstereceği ve Sırp Cumuriyeti entitesi ile Bosna Hersek Federasyonu entitesi arasındaki idari sınırın bir devlet sınıra dönüşeceği yönündeki uyarısından korkmadığını söyledi.
AP'ye verdiği röportajda Dodik, "Mantıksız biri değilim ve Amerika'nın tepkisinin güç kullanmak olacağını biliyorum, ancak bundan korkmak ve bu nedenle Sırpların ulusal çıkarlarını feda etmek için hiçbir nedenim yok" dedi.
Dodik, Bosna Hersek'in çok etnik gruptan oluşan ortak kurumlarını daha da güçlendirmek için uluslararası müdahaleye başvurmaya yönelik herhangi bir girişimin, Sırpların bunları tamamen ülkeyi terk etme kararıyla karşılanacağını belirtti.
Dodik, "Batı demokrasileri için bunun kabul edilebilir olmayacağından dolayı, onların tepkisi nedeniyle bir sonraki aşamada Sırp Cumhuriyeti entitesinin tam bağımsızlığını ilan etmek zorunda kalacağız" dedi.
Dodik, Sırplar arasında açık ve kesin olan bir şey, önümüzdeki yılların ve onyılların Sırplar için bir ulusal birleşme dönemi olacağına yönelik artan farkındalık olduğuna dikkat çekerek sözlerini sonlandırdı.

Bu içerik 30.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 17 kez okundu.