Dodik: Cumhurbaşkanlığında Erdoğan’la görüşeceğim ve düzenli olarak oturumlara katılacağım.

Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Üyesi Milorad Dodik, Recep Tayyip Erdoğan’ın Bosna Hersek ziyareti münasebetiyle bugün bir basın toplantısı düzenledi. Dodik, bu konuyu Bosnalı Sırp parti başkanlarıyla konuştuğunu ve ortaklaşa bir karar aldıklarını söyledi.
Dodik, açıklamanın devamında "Toplantıya geleceğim. Çünkü Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı’nın iki üyesi olan Džaferović ve Komšić’i büyük lider Erdoğan ile baş başa bırakmak istemiyorum. Hem de orada onlara yalnızca kendi görüşlerini ifade edecekleri bir ortam sunmak istemiyorum.” dedi.
“Halkın seçtiği bir temsilci olarak orada bulunmak zorundayım. Başkanlığın oturumlarına da düzenli bir şekilde katılacağım, ancak orada yalnızca alınan tüm kararların aleyhine karşı bir oy kullanabilmek ve bir sonraki oturumda da bunun ulusal çıkarlarda hayati bir önem taşıdığını göstererek, karar alması konusunda Sırp Cumhuriyeti Ulusal Meclisi’ne (SCUM) sunmak için orada bulunacağım. Böylelikle de karar alma merciinin Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı değil SCUM’un olduğunu göstereceğim.” diyerek konuşmasını sürdürdü.
Dodik, “Erdoğan ile yapacağı görüşmede, Türk Cumhurbaşkanına bir de “hikâyenin Sırp tarafını” anlatacağını belirtti.  Yalnızca Komšić ve Džaferović’in konuşmasına izin veremem. Bu konuda konuşmaya hazırım. Sırpların bir yabancının çıkarabileceği bir yasayı onaylamadıklarını ve Sırp tarafının bu konuda çok ciddi olduğunu Erdoğan’a orada söylemek istiyorum. Bu sorun çözülmesin diye tatiller birileri için mazeret olabilir, ama bizim için değil” dedi. Bununla birlikte Bosna Hersek’in çökeceği ve dağılmak üzere olduğu yönündeki görüşlerini de yeniledi.

Bu içerik 24.08.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 113 kez okundu.