Djordjo Zujoviç tehditler nedeniyle Belgrad'ı terk etmek zorunda kaldı

Resim

Belgrad'da savaş suçlusu Ratko Mladiç'in duvar resmini boyayarak zarar veren SDPS'li (Sırbistan Sosyal Demokrat Partisi) Sırp aktivist ve politikacı Djordjo Zujoviç, tehditler nedeniyle Belgrad şehrini terk etmek zorunda kaldı.

Zujoviç'in tehditler nedeniyle Belgrad'ı terk etmek zorunda kaldığı Twitter üzerinden duyuruldu. Danas gazetesine konuşan Zujoviç, tehditleri polise bildirmediğini söyledi.

Zujoviç, "Çarşamba günü Ratko Mladiç'in duvar resmi ile ilgili yaşanan olaylardan sonra, yakın arkadaşlarımın ve güvendiğim kişilerin ısrarı ve tavsiyesi üzerine, kısa süreliğine Belgrad'dan ayrılmak zorunda kaldım. Korkmuyorum, daha çok endişe ediyorum", dedi.

Zujoviç, açıklamasına "Ne yaptığımı, niyetlerimin ne kadar doğru olduğunu ve yetiştirilme tarzımın aksini yapmama izin vermediğini biliyorum. Kimsenin beni korumasına gerek yok, hiç kimseden yardım istemiyorum. Tehlikede olduğumun farkında olanlar bana elini uzattılar ve bunu asla unutamam", sözlerini de ekledi.

Geçen hafta Belgrad sokaklarında üç saatlik protesto düzenleyen halk, Mladiç’in duvar resminin kaldırılmasını talep ederek, kısa zamanda yeniden toplanma niyetinde olduklarını söylediler. Öte yandan aşırı sağcı grup Mladiç’in duvar resmini korumaya devam ediyor. Bosna’daki Sırp Ordusu Komutanı Ratko Mladiç, Bosna Savaşı sırasında işlenen savaş suçlarından dolayı 2011 senesinden beri hapiste yatmaktadır.
 
Bu içerik 15.11.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 80 kez okundu.