Dışişleri Bakanı Osmani-Zelensky görüşmesi: AGİT, saha çalışmaları aracılığıyla insanlara yardım etme kapasitesine sahiptir

ResimAGİT Dönem Başkanı ve Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Bujar Osmani, Kiev ziyareti kapsamında bugün Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky ile bir araya geldi.

Görüşmede Ukrayna hükümetine olan desteklerini ifade eden Osmani, AGİT'in Ukrayna halkını ve bölgede barışı yeniden tesis etme ve istikrarı sağlama çabalarını desteklediğini vurguladı.

Osmani, “Başkan Zelensky'nin Ukrayna halkının korunmasına yönelik fedakarlığı ve bağlılığı ve Ukrayna'ya yönelik Rus saldırganlığının zorlukları ve sonuçlarıyla yüzleşmedeki cesareti etkileyici. Rusya’yı saldırganlığı derhal durdurmaya çağırıyorum! AGİT, Ukrayna halkını desteklemektedir ve durumu yakından izlemeye devam edecektir. Bu destek, Ukrayna’nın barışı yeniden tesis etme ve vatandaşları için istikrarlı bir gelecek inşa etme çabaları için gereklidir.” ifadelerini kullandı.

Osmani, AGİT'in saha çalışması yoluyla çatışma bölgelerindeki insanlara yardım edecek mekanizmalara ve kapasiteye sahip olduğunu söyledi.

Osmani ayrıca, “İlk adımlardan biri, bir AGİT saha misyonunun Ukrayna'ya derhal gönderilmesidir. Misyon, her vatandaş için istikrar, güvenlik ve insan haklarına saygıyı sağlayarak sahada büyük bir fark yaratacaktır.” şeklinde açıklamalarına devam etti.

Osmani'nin Ukrayna ziyareti, Kuzey Makedonya’nın 2023 AGİT Dönem Başkanlığı’nın en önemli önceliklerinden biri olan askeri saldırıdan en çok etkilenen insanlara yardım etme hedefinin gerçekleştirilmesi çerçevesinde yapılmıştır.

Kaynak:https://www.mfa.gov.mk/en/page/13/post/3252/osmani-na-sredba-so-zelenski-obse-ima-kapacitet-da-im-pomogne-na-lugjeto-preku-rabotata-na-teren, (Erişim tarihi, 18.01.2023).

 

Bu içerik 16.01.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 41 kez okundu.