Dışişleri Bakanı Elmedin Konaković, Lord Wimbledon Ahmad ile görüştü

Resim
Bosna-Hersek Dışişleri Bakanı Elmedin Konaković, 10.12.2023 tarihinde 21. Doha Forumu'na katılımı kapsamında, İngiltere'nin Dışişleri, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Güney Asya ve Birleşmiş Milletler özel temsilcisi Wimbledon Lordu (Tariq) Ahmad ile bir araya geldi.
Toplantıda, Bosna-Hersek ve Birleşik Krallık arasındaki yoğun politik diyalog ve birçok alandaki işbirliği işaret edilerek iyi ve dostça ilişkiler vurgulandı. Ortak ilgi alanlarındaki bir dizi konuda görüşme gerçekleştiren Konaković ve Ahmad, güncel jeopolitik ve ekonomik konularda görüş alışverişinde bulundular.
Bakan Konaković bu vesileyle, Birleşik Krallık'ın Bosna-Hersek'teki reform ve entegrasyon süreçlerine verdiği desteğin son derece önemli olduğunu vurgulayarak politika, ekonomi ve güvenlik gibi konularda Bosna-Hersek'e sağlanan desteğin devam etmesinde Birleşik Krallık'ın kararlılığını takdir etti.
Lord Ahmad ise, Birleşik Krallık'ın Bosna-Hersek'in toprak bütünlüğüne ve egemenliğine yönelik tartışmasız desteğini ve Bosna-Hersek’in AB'ye katılımına yönelik reform sürecine olan taahhüdünü tekrarladı. Ayrıca Bosna-Hersek’e, Birleşik Krallık tarafından, çatışmalarda cinsel şiddetin mağduru olan çocukların haklarını ve refahını sağlamak amacıyla başlatılan  'Call to Action' girişimine destek verdiği için teşekkürlerini iletti.
Bakan Konaković görüşmenin sonunda, Lord Ahmad ve Birleşik Krallık'ın, Bosna-Hersek'in tam destek verdiği “Çatışmalarda Cinsel Şiddeti Önleme Küresel İnisiyatifi” (PSVI) konusundaki çabalarından ve liderliğinden övgüyle bahsetti.

Bu içerik 10.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 23 kez okundu.