Diplomat Meglena Plugchieva, Dışişleri Bakanlığı’nın pazarlık konusu yapılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu

Resim

“Dışişleri Bakanlığı pazarlığı çirkin ve kabul edilemez.”

Bu açıklama, eski Başbakan Yardımcısı ve Bulgaristan’ın Almanya, İsviçre, Lihtenştayn ve Karadağ’daki uzun süreli büyükelçisi Meglena Plugchieva tarafından ifade edildi.

Konuya ilişkin Diplomat Meglena Plugchieva şunları açıkladı:

“Günümüz siyasetçilerinin özellikle geleceğin Dışişleri Bakanı konusunda uyguladığı bu yüzeysel yaklaşımı kesinlikle paylaşmıyorum. Başbakan’ın da belirttiği gibi, dışişleri bakanlığı herhangi bir partinin uluslararası birimi değildir.”

Özellikle içinde bulunulan ciddi kriz koşullarında dış politikanın, Dışişleri Bakanlığı’nın ve genel olarak ülke yönetiminin ciddi şekilde ele alınması gerektiğini vurgulayan Diplomat Meglena Plugchieva, dışişleri bakanlığının meclis ve bakanlar kurulunda oluşturulan dış politikayı yürütmesi gereken ciddi bir kurum olduğunu belirtti.

Konuya ilişkin Diplomat Meglena Plugchieva açıklamalarına şöyle devam etti:

“Gerçekçi olmak gerekirse, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mariya Gabriel’in bir milletvekili olarak bağlantıları ve tecrübesi var ve buna göre dış politika ve sektörel politikalar konusunda uzman kişiler varsa bunlar da sırasıyla GERB’te var. GERB ve lideri Boyko Borisov’un 6-7 ay önce yönetimi sırasıyla olmak koşuluyla Değişime Devam Partisi’ne vermiş olmasının meyvelerini topluyoruz.”

Rotasyon prensibiyle mevcut Hükûmetin neredeyse resmî bir makam gibi görevlerini yerine getirdiğini vurgulayan Diplomat Meglena Plugchieva, Bulgaristan’ın yeniden seçimlere gitmesinin korkunç bir yanı olmadığını, koalisyon dışı bir meclis ya da hükûmetle devam edilecekse seçime gitmenin daha doğru olacağını belirtti.

Kaynak: https://www.standartnews.com/balgariya-politika/meglena-plugchieva-za-pazarlaka-za-vanshno-ministerstvo-551557.html, (Erişim tarihi: 11.02.2024)

Bu içerik 11.02.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 38 kez okundu.