Dinlemelere ilişkin kavga büyüyor – Mitsotakis’in taktiği ve Tsipras’ın soruları

ResimYunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis ana muhalefet partisinin ve özellikle parti başkanı Aleksis Tsipras’ın yasadışı dinleme skandalına ilişkin açıklamalarına sert ifadeler kullanarak cevap verdi.

Yeni Demokrasi Partisi’nin Siyasi Komisyon toplantısında konuşan Yunanistan Başbakanı genel seçimlere kadar Yunan kamuoyunu meşgul edecek olan konulara ilişkin bir dizi açıklamalarda bulundu. Mitsotakis milli meseleler altında Rusya-Ukrayna Savaşı ile birlikte Türkiye ile son dönemde yaşanan kriz sürecine de değindi. Yunanistan’ın her zaman Uluslararası Hukuk’un tarafında yer aldığını söyleyen Mitsotakis, ülkesinin demokrasi ve barışı savunduğunu ifade etti. Yunanistan Başbakanı ülke içi gelişmelere ilişkin değerlendirmesinde pahalılık ve enerji krizi konularından bahsetti ve son bir hafta içerisinde hükümetinin Yunan toplumunu rahatlatmak için attığı adımları sıraladı.

Konuşmasının üçüncü bölümünde ise özellikle ana muhalefetin yasadışı dinleme skandalı üzerinden hükümete yönelttiği eleştirilere cevap veren Yunanistan Başbakanı SYRİZA’yı “solcu trumpizm” (ABD Eski Başkanı Donald Trump’ın politika eleştirisi) yapmakla suçladı. SYRİZA parti yetkililerinin şimdiden seçim mağlubiyetine hazırlandıklarını söyleyen Mitsotakis yapılacak olan genel seçimlerin güvenilirliği konusunda şaibe yarattıklarını ifade etti.

“Yunanistan’ı muz cumhuriyetine çevirmek isteyenlere cevabımız: Yanlış adrestesiniz” diyen Mitsotakis, kendisinin halk tarafından seçildiğini ve sadece halka hesap vermekle sorumlu olduğunu söyledi.

SYRİZA lideri Aleksis Tsipras ise Yunan Parlamentosu’na Başbakanın cevaplaması için yasadışı dinleme skandalı ile ilgili yeni yazılı bir soru önergesi verdi. Tsipras Yunanistan Başbakanı’na predator isimli yazılım programı çerçevesinde görevde olan herhangi bir bakanın dinlenip dinlenmediğini ve aynı zamanda Yunan Milli İstihbarat Örgütü (EYP) tarafından takip edilip edilmediğini, ayrıca İletişim Gizliliğini Koruma Kurumu’nun bu konuda bir soruşturma başlatmaya bir niyeti olup olmadığını sordu.
 
Bu içerik 15.11.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 199 kez okundu.