Devletin üç cephesi; Yangın mağdurları, aşılama oranlarının artması ve Afganistan için ertesi gün

Resim
Yeni siyasi yılın başlangıcında Yunanistan'da Hükümet iki önemli zorluk ve bir dengesizlik faktörü ile yüz yüze kalacak. İlk zorluk, yangınlardan ve diğer tüm yerlerden daha fazla etkilenen Evia'da yaraların hızla sarılması ile ilgilidir. CNN ile yakın tarihli bir röportajda Başbakan yangınlara atıfta bulunarak, hükümetin çok sayıda yerle (500 den fazla) uğraşmak zorunda olduğunu ve en büyük yangınlar olan dördü dışında onların başarılı bir şekilde kontrol edildiğini söyledi. Hükümet dünden beri afetlerin sonuçlarını bir an önce iyileştirmek için çalışıyor.
İlk aşamada yangın mağdurlarının zararları 5000 ile 20000 Euro arasında ödeme ile telafi edilecek. İkinci aşamada ise, hali hazırda başlamış olan Attika, Evia ve Mora’da, Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığının yaptığı incelemeler sonuçlandığında orman ve yaşam alanları ile ilgili felsefeyi değiştirmek olacaktır. Ayrıca Kuzey Evia’nın tamamen yeniden inşasına başlanacak.
Hükümetin karşı karşıya olduğu ikinci zorluk ise pandemidir. Ağustos ayı boyunca aşılama oranları çok düşüktü. En azından sonbahara girildiğinde aşı kampanyasının hızlandırılmasına ihtiyaç var. Çünkü büyük korku, büyük şehir merkezlerindeki hastanelerin ülkeye dönecek olan turistler ve ülkeye gelen turistlerin vakalarıyla birlikte yaşanacak baskıyı kaldıracak gücü yok.
Son olarak, Taliban'ın iktidarı ele geçirmesiyle Afganistan'da yaşananlar dikkatlerden kaçamayacak bir faktördür. Atina'nın hazırlıklı olması gereken, Orta Asya ülkesindeki patlamaya hazır durum ile Türkiye üzerinden gelecek yeni bir göç dalgası Yunanistan'ı etkileyebilir. Bugün AB dışişleri bakanları Batı'yı etkisi altına alan Afganistan'daki durumu görüşmek üzere bir telekonferans toplantısı düzenleyecek.

Kaynak: https://www.kathimerini.gr/politics/561467953/ta-tria-metopa-tis-kyvernisis/

(Erişim tarihi, 18.08.2021)

Bu içerik 18.08.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 97 kez okundu.