Denkov kabinesi kalır, içindeki bakanlar değişir

ResimDeğişime Devam Partisi ve Demokratik Bulgaristan Partisi ittifakı milletvekili Bozhidar Bojanov verdiği demeçte, Değişime Devam Partisi ve Demokratik Bulgaristan Partisi’nin GERB Partisi ve Demokratik Güçler Birliği Partisi’nin yetkisine sahip bir hükûmeti desteklemeyeceğini açıkladı. Dinamik bir süreçten geçtiklerini, gündemin hızlı bir şekilde değiştiğini belirten Bojanov, daha tecrübeli bir hükûmete sahip olmaları gerektiğini vurguladı.
Bojanov, oluşturulmaya çalışılan kabinenin parlak siyasi bir geleceği bulunmadığından Değişime Devam Partisi ve Demokratik Bulgaristan Partisi’nden anayasal çoğunluk için destek aradıklarını belirtti.
Bojanov açıklamalarına şöyle devam etti:
“Kurulduğumuzdan beri anayasal reformlardan bahsediyoruz. Savcılıktaki sarsıntılar, bu kurumdaki sorunların ayyuka çıkmadan önce reforme edilmesinin ne kadar önemli olduğunu bize gösterdi. Geçen hafta yaşanan skandallar, hukukun üstünlüğüne sahip bir AB devleti için kesinlikle kabul edilemez. Umarım bir hükûmet oluşturabiliriz. Bütçe ivedilikle kabul edilmeli. Çünkü belediyeler oldukça zor durumda kaldı.” dedi.
Bojanov Karayolu Trafik Yasası ve İş Kanunu’ndaki değişikliklerle ilgili bir dizi yasa tasarısını gündeme getirdi. Ancak, cumartesi ve pazar günleri kabine kurmak için yapılan yoğun müzakereler gündemi değiştirdi.

Bu içerik 22.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 42 kez okundu.