Denkov, yönetimi döneminde yapılan işleri paylaştı

Resim

Başbakan Nikolay Denkov, Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde “Devlet, seçim öncesinde yaşanan ani kötüleşme durumuna rağmen normal bir tempoda çalışmaya devam ediyor.” açıklamasında bulundu. İstifa sürecinde olan Başbakan, “Olağanüstü koşullar altında bakanlar ve ekiplerinin vatandaşların ve işletmelerin ihtiyaçlarını karşılamak için tempoyu sürdürdükleri için teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Denkov, “Ek onuncu ayda elde ettiğimiz bazı sonuçları paylaşmak istiyorum. Şimdi, Schengen bölgesi içinde hava ve deniz yoluyla serbestçe seyahat edebiliyoruz. Siyasi istikrar sağlandı ve yılsonuna kadar kara sınırlarıyla ilgili bir karar alınacak” diye ekledi.

İstifa sürecinde olan Başbakan, yeni Yargı Yasası taslağının kamuoyunda tartışma aşamasında olduğunu hatırlattı ve “Adalet Bakanlığı ekibine teşekkür ediyorum. Bu yasa olmadan, anayasal değişikliklerin yargıda adaleti hissedilebilir kılacak bir reform anlamı taşımayacağını” söyledi.

Denkov ayrıca, daha önce Stuttgart ve Londra'daki Ortodoks kiliseleri için iki milyon leva tahsis ettiklerini belirtti ve “Bugün de Sofya ve Sevlievo'daki üç kilise için 450 bin leva daha onaylayacağız. Çalışmalarımız devam ediyor ve bir sonraki hükümete yumuşak bir geçiş sağlayacağız” dedi.

Kaynak: https://www.vesti.bg/bulgaria/denkov-s-otchet-za-svyrshenoto-po-vreme-na-upravlenieto-6195295 (Erişim tarihi,: 03.04.2024) 

Bu içerik 03.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 15 kez okundu.