Denkov: Yerel seçimlerden sorumlu bakanlıkların görev dağılımını yapıyoruz

Resim
Hükümet toplantısı öncesi Başbakan Nikolay Denkov yerel seçim hazırlıkları ile ilgili çalışmalara ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. Denkov konuşmasında, “Yerel seçimlerden sorumlu bakanlıkların görev dağılımını yapacağız. Bunlar İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, İçişleri ve Haberleşme Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve e-Devlet Bakanlığı’dır” ifadelerini kullandı. Denkov, bu bakanlıkların her birinin önümüzdeki iki ay içinde ele alması gereken sorumlulukları olduğunu ve bu görevlerin Merkez Seçim Kurulu ile koordineli olarak sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.
Bu doğrultuda İçişleri Bakanlığı, kamu düzeninin korunması, yasa dışı göçmen ticaretiyle mücadele, uyuşturucu madde üretim ve dağıtımıyla mücadele, yol güvenliğinin sağlanmasının yanısıra bir dizi yeni görev de üstlenecek. Denkov, bunun niteliksel olarak ve zamanında yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.
Dolayısıyla İçişleri Bakanlığı’ndaki ekibin işini yapabilmesi için uyum içinde çalışmalarının önemi de vurgulandı. Başbakan, Bakanlar Kurulu’nun Çalışma Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmeliği uyarınca İçişleri Bakanı Kalin Stoyanov’un İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri’nin yetkilerinin sona erdirilmesine ilişkin bir kararname çıkarılması için Cumhurbaşkanına gerekçeli bir teklif gönderdiğini bildirdi. Gerekçeler ise toplantının ardından bakan tarafından açıklanacak. Denkov, “Başkanlığın kararını bekliyoruz” ifadesini kullandı.
Başbakan, Bakanlar Kurulu Tüzüğü gereği olumlu onay alındıktan sonra bu teklifin Bakanlar Kurulu’na karara sunulacağını belirtti.

Bu içerik 23.08.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 28 kez okundu.