Denkov: Bulgaristan’ın Şengen’e girişinin daha fazla ertelenmesi kabul edilemez

Resim
“Hatırlatmak isterim ki, Bulgaristan Şengen bölgesine kabul edilmesi için bütün kriterleri yerine getirmiş ve bundan kaynaklı geleceğe yönelik her erteleme kabul görmez ve ülkemiz için motivasyon kaybına sebep olmaktadır.” “Burası Avrupa” müzakeresinde yer almak için Strasburg’ta olan Bulgaristan Başbakanı Nikolay Denkov Avrupa Parlamentosu milletvekillerine bu sözlerle hitap etti. Kendisine Dışişleri Bakanı Mariya Gabriel eşlik etmekte.
Başbakan’ın Stazburg’ta gerçekleşen ve Avrupa Parlamentosunun bu yıl için son yasama dönemi çerçevesindeki ziyaretinin ana konusu Bulgaristan’ın ve Romanya’nın Şengen bölgesine dâhilleri olmuştur.
Denkov, genel kuruldaki görüşmelerden önce yaptığı konuşmada da bu konuyu gündeme getirdi. Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Mezzola ile birlikte düzenledikleri kısa basın toplantısında Mezzola kendisine söz vermeden önce Avrupa Parlamentosu’nun tamamen Bulgaristan’ın yanında olduğunu ve zaten bunun için tüm koşulları yerine getirmiş olan ülkenin kabul edilmemesi için hiçbir gerekçenin olmadığını söyledi. İkili arasında gerçekleşen kısa görüşme esnasında Mezzola dönem başkanı olan İspanya’nın bütün ülkeler arasında bir anlaşmaya varılması noktasında ümitli olduğunu da söyledi.
 
Bu içerik 22.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 135 kez okundu.