Denis Bećirović, Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenković ile Zagreb'de bir araya geldi

ResimBosna Hersek Cumhurbaşkanlığı üyesi Dr. Denis Bećirović, Zagreb'de Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenković ile görüştü.
Görüşmede Bosna Hersek ile Hırvatistan arasındaki mevcut sorunların çözülmesi, ekonomi, altyapı ve Avrupa ve Avrupa Atlantik Entegrasyonu alanlarında ikili işbirliğinin güçlendirilmesi ele alındı.
Denis Bećirović, Bosna Hersek ile Hırvatistan arasında bağımsızlık, egemenlik ve toprak bütünlüğüne saygı ilkelerine dayalı şekilde bir işbirliğinin hem her iki ülke için hem de Güneydoğu Avrupa'nın istikrarı için özel bir önem taşıdığını vurguladı.
Bećirović, komşu ülkelerle dostane ilişkiler geliştirmenin Bosna Hersek'in dış politikasının önceliklerinden biri olduğuna dikkat çekti ve bu doğrultuda Hırvatistan ile ilişkileri geliştirilmesinin önemine vurgu yaptı. Ayrıca Bosna Hersek'in Avrupa ve Avrupa Atlantik yolunda verdiği destekten dolayı Hırvatistan'a teşekkür etti ve Bosna Hersek'in AB ve NATO'da tam üyelikte yeri olduğunu belirtti.
Son olarak Denis Bećirović ile Başbakan Andrej Plenković, görüşmede altyapı alanındaki projelerin yanı sıra tarım, sanayi ve turizm alanlarında işbirliğinin geliştirilmesini de ele aldılar. Potansiyellerin iki ülke arasındaki bilimsel ve kültürel işbirliği alanlarında da kullanılması gerektiğini belirttiler.

Bu içerik 12.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 34 kez okundu.