Dendias:“Ukrayna’daki savaş 21. yüzyılın en ciddi tehdididir”

Resim

Brüksel’de Ukrayna’daki savaş için olağanüstü toplanan NATO Dışişleri Bakanları Zirvesinde hazır bulunan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, 21. yüzyılda uluslararası hukukun en ciddi tehdidinden söz etti.
Dendias “Yunanistan her zaman hukukun üstünlüğünden yana bir devlettir. Ve tabi ki Ukrayna’daki mevcut durum, 21. yüzyılda uluslararası hukuk üstünlüğü için ciddi bir tehdit teşkil etmektedir” açıklamasında bulundu.
Nikos Dendias, NATO’nun bugün (04.03.2022) yapılan görüşmesinde “bu tehdit ile en uygun, tam bir birlik ve uluslararası hukuka tam bir uyum içinde mücadele etmemiz gerekir” dedi.
Dendias açıklamasında ayrıca, Yunanistan’ın, Yunan devletini ilgilendiren Marioupol ve çevresinde yaklaşık 150.000 kişilik önemli bir azınlık nüfusa sahip olduğunu vurguladı ve “bizim konuştuğumuz saatlerde üçüncü tahliye operasyonumuz Nostos 3 var. Soydaşlarımız ile ilgileniyor ve onlar için dua ediyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Kaynak:https://www.skai.gr/news/politics/dendias-apo-synodo-nato-o-polemos-stin-oukrania-einai-i-sovaroteri-prosklisi-tou-21ou-ai (Erişim tarihi, 04.03.2022)

Bu içerik 04.03.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 67 kez okundu.