Dendias Londra’dan: “Yunanistan’ın BM Güvenlik Konseyi üyeliği adaylığını önceliyoruz”

Resim

Londra’da resmi ziyarette bulunan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ilk amacının Londra’da bulunan yabancı Büyükelçilerle görüşerek Yunanistan’ın BM Güvenlik Konseyi üyeliği adaylığını öncelemek olduğunu söyledi. İkinci amacının ise belli başlı meselelerde Yunanistan’ın pozisyonu hakkında bilgi vermek olduğunu ifade etti. Hatta aynı bilgilendirmeyi Roma’da da yapacağını ekledi.
Yunanistan Dışişleri Bakanı, Yunanlı gazetecilerle gerçekleştirdiği basın toplantısında ayrıca İngiltere Dışişleri Bakan Vekili Haris ile de bir görüşme gerçekleştireceğini ve birkaç hafta önce iki ülke arasında imzalanan protokolün uygulanmasına ilişkin detayları ele alacaklarını da belirtti.
Birleşik Krallığın AB üyeliğinden çıkışından sonra iki ülke arasında imzalanan anlaşma, bilindiği üzere savunma, ticaret, turizm, denizcilik işleri ve genel olarak iki ülkeyi ilgilendiren genel konuları kapsamakta ve iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmeyi hedeflemektedir.
Diplomatik kaynaklara göre iki bakanın görüşmesinde ayrıca Ukrayna, Batı Balkanlar ve Doğu Akdeniz’deki son gelişmelerin ele alınması da beklenmektedir. Yunanistan Dışişleri Bakanının birkaç aylık zaman diliminde Londra’ya üçüncü kez ziyarette bulunması, Yunanistan’ın İngiltere’nin AB üyeliğinden ayrılması sonrası iki ülke arasındaki ilişkilerin derinleşmesine ve güçlenmesine yönelik atfettiği önem olarak değerlendirilmektedir.

Kaynak: https://www.kathimerini.gr/politics/foreign-policy/561707125/dendias-apo-londino-proothoyme-tin-ypopsifiotita-tis-ellados-sto-symvoylio-asfaleias-toy-oie/ (Erişim tarihi 08.02.2022)

Bu içerik 08.02.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 74 kez okundu.