Dendias Kuzey Makedonya’nın EURO 2020 kapsamındaki futbol formalarına müdahale etti – Ne istiyor?

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Buyar Osmani’ye göndermiş olduğu mektupta Kuzey Makedonya Milli Takımı’nın EURO 2020 Futbol Turnuvası kapsamında “Makedonya” ismi ile katılması hakkında şikâyetini ve Prespa Anlaşması’nın tam olarak ve iyi niyetli bir şekilde uygulanması gerekliliğini dile getirdi.

Resim

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias’ın böyle bir müdahalede bulunmasının nedeni Uluslararası Standartlar Organizasyonu (ISO) tarafından Kuzey Makedonya’nın isminin halen onaylanmamış olması ve dolayısıyla isim kısaltması olarak milli takım formalarında “MKD” ibaresinin yer almasından kaynaklanmaktadır. Yunanistan Dışişleri Bakanı “MKD” ibaresinin EURO 2020 kapsamında Kuzey Makedonya milli takımı tarafından kullanılıyor olmasının Yunanistan açısından kabul edilemez bir durum olduğunu ve Kuzey Makedonya “NM” ya da Kuzey Makedonya Cumhuriyeti “RNM” şeklindeki kısaltmaların kullanılması gerektiğini ifade etti.

Dendias ayrıca Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Osmani’ye ülkesinin futbol federasyonunun isminin Prespa Anlaşması gereği gerçekleşmesi gereken isim değişikliği konusunun hala sürüncemede olduğunu da ekledi ve bunun tamamlanması çağrısında bulundu. Son olarak Dendias dile getirdiği bu konuların iyi komşuluk çerçevesinde çözümlenmesi için Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Buyur Osmani’nin müdahale etmesini istedi.

Kaynak: https://www.tovima.gr/2021/06/13/politics/paremvasi-dendia-gia-tis-faneles-tis-v-makedonias-sto-euro-2020-ti-zita/

Erişim Tarihi:16.06.2021       Haber Yayın Tarihi:13.06.2021

Bu içerik 13.06.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 77 kez okundu.