Dendias Kazakistan’da temaslarda bulunuyor

ResimYunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias Kazakistan’a iki günlük resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor. Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, 4 Aralık Pazar günü geldiği Kazakistan’ın Başkenti Astana’da ilk olarak Kazakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Muhtar Tileuberdi ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Dendias, Kazakistan Dışişleri Bakanı Tileuberdi Muhtar ile iki ülkenin Dışişleri Bakanlıkları arasında Diplomatik Eğitim alanında iş birliği için Mutabakat Zaptı imzaladı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, görüşmede karşılıklı yatırımlar, inşaat sektörü, turizm ve kültür, Kazakistan’daki Yunan soydaşlar ve bölgesel ve uluslararası gelişmeler, ikili siyasi ve ekonomik ilişkilerin ve iş birliğinin güçlendirilmesi üzerinde durulduğu duyuruldu.

Bakan Dendias, 5 Aralık Pazartesi günü Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev tarafından kabul edildi. Kabulde taraflar karşılıklı iş birliği ve Yunanistan’ın Avrupa Birliği ülkesi olması nedeniyle Kazakistan ile AB arasında önemli rol oynayabileceği üzerinde durulduğu belirtiliyor.

Kaynak: https://birlikgazetesi.org/dendias-kazakistanda-temaslarda-bulunuyor/ (Erişim tarihi, 6.12.2022)
Bu içerik 06.12.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 50 kez okundu.