Dendias-Çavuşoğlu: "İlişkilerimizi geliştirmek için doğal afetleri beklememize gerek yok"

ResimDışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile pazar günü Antakya'da yaptığı ortak açıklamalarda, Türk toplumuna bu zor zamanda yardım eden Yunan kurtarma ekipleriyle gurur duyduğunu dile getirdi. Bölgeyi vuran iki yıkıcı depremde hayatını kaybeden binlerce insan için Türkiye’ye Başbakan Kyriakos Miçotakis ve Yunan halkının en derin taziyelerini sundu.

Dendias, "Başbakan Kyriakos Miçotakis'ten, Yunanistan'ın Türkiye’yi bu zor zamanda Avrupa Birliği'ne katılımı çerçevesinde desteklemek için elinden gelen her şeyi yapacağı konusunda sizi temin etme emri aldım" dedi.

Yunan kurtarma ekiplerinin çabaları ve bölgedeki Yunan varlığına ilişkin çok sıcak sözleri için Çavuşoğlu'na teşekkür etti. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun "ilişkilerimizi geliştirmek için doğal afetleri beklememize gerek yok" açıklamasını tamamen onayladı.

Dendias, Türkiye'de faaliyet gösteren tüm kurtarma ekipleri tarafından kurtarılan insan hayatları için çok mutlu olduğunu söyledi. Dendias ayrıca, Türkiye için çok zor bir zamanda gösterdikleri sıcak karşılama için mevkidaşına ve Türk hükümetine teşekkür etti.

Çavuşoğlu, desteği ve dayanışması için Yunanistan'a teşekkür etti

Türk bakan, kendi açıklamalarında, iyi komşuluk ilişkilerinin böylesine zor günlerde kendini gösterdiğine dikkat çekti ve Dendias'a, Yunan hükümetine ve Yunan halkına dayanışma ve desteklerinden dolayı bizzat teşekkür etti ve şunları ekledi: “İkili ilişkilerimizi geliştirmek için bir deprem daha beklememeliyiz. Diyalog yoluyla farklılıklarımızı çözmek için çaba göstereceğimizi umuyorum.”

Çavuşoğlu, 1999'da yaşanan depremlerin ardından Türkiye ve Yunanistan'ın birbirine yardım etmek için çaba harcadığını siyasetçi olmadan önce “Time” dergisine yazdığı ve iki ülkenin birbirini sevdiğini söylediği bir mektubu hatırlatarak ilişkilerini geliştirmek için bir deprem daha beklememeleri gerektiğini söyledi. Dendias'ın Türkiye'deki varlığının, Yunan halkının Türklere olan desteğini ve dayanışmasını gösterdiğini belirtti.

Bu içerik 13.02.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 44 kez okundu.