Dendias: Yunanistan Libya’nın seçilmiş hükümeti ile görüşmelerde bulunacaktır

Bingazi’ye gerçekleştirdiği ziyareti tamamlayan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias Yunanistan’ın Libya ile seçimler sonrası Libya halkının gerçek iradesini temsil edecek olan hükümetle görüşmelerde bulunmak istediğini açıkladı.
Resim
Libya ziyaretinin önceden planlandığını ve Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüşme gerçekleştirmek üzere gittiğini söyleyen Dendias, “Geçici hükümetin Dışişleri Bakanı havaalanında bulunarak kendisi ile görüşmem için baskı yapmaya çalıştı. Sonuç olarak Trablus ziyaretimi yarıda kestim ve Bingazi’ye uçtum” şeklinde açıklamada bulundu.

Ziyarete ilişkin açıklamalarına devam eden Yunanistan Dışişleri Bakanı ilk olarak Libya’ya 30.000 adet aşının teslim töreninin gerçekleştiğini söyledi. Ardından Komutan Haftar ile bir araya geldiğini ve bu görüşmede Haftar’ın Türkiye ile Libya arasında imzalanan memoranduma ve Türkiye’nin Libya’da varlığına ilişkin bilinen görüşlerini tekrar ettiğini belirtti. Bingazi Limanı’nın yeniden işletilmesine ilişkin Yunanistan’ın verdiği desteğe de değinen Dendias, ayrıca Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih ile Libya’nın Tobruk kentinde görüştüğünü söyledi.
 
Bu içerik 17.11.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 68 kez okundu.