Dendias, Türk-Yunan ilişkileri hakkında konuştu: “Tango iki kişiliktir” - Türkiye kuralları anlarsa fırsatlar doğar

Resim

The Economist tarafından düzenlenen Üçüncü Selanik Metropolitan Zirvesi’nde konuşan Yunanistan Milli Savunma Bakanı Nikos Dendias’ın konuşmasının merkezinde Yunanistan-Türkiye ilişkileri vardı.

Dendias, Yunanistan-Türkiye ilişkilerinde yaşanan süreci yorumlaması istendiğinde “Tango yapmak için iki kişi gerekir” dedi.

Dendias’ın Recep Tayyip Erdoğan yeniden seçildikten sonra rotasını değiştirdiğini ifade etti. “Başından beri Erdoğan’ın yeniden seçilmesinin kötü bir gelişme olmayacağını düşünüyorduk ve gerçekten de Türkiye’deki seçimlerden sonra bir değişim görüyoruz. Onun son dönemiyle karşı karşıyayız, Atatürk’le aynı yüksekliğe ve belki de daha yükseğe ulaşmak için büyük hırsları var ve bu onun Türk-Yunan ilişkilerine damgasını vurmak için son şansı” yorumunda bulundu.

Dendias, Türkiye’nin bir şeyleri ilerletmek istiyorsa kabul etmesi gereken uluslararası hukuk ve komşularının ulusal egemenliği gibi kurallar olduğunu anlaması halinde ve iki ülke arasında ortak bir anlayış benimsendiği takdirde ufukta muazzam fırsatlar olduğuna dikkat çekti. Dendias, bu anlayışa Kıbrıs sorununun çözümünün de dâhil olması gerektiğini belirtti. Nikos Dendias bu bağlamda “Eğer Kıbrıs sorununu bir kenara bırakırsak, geriye  dönerek gelecekte Türk-Yunan ilişkilerini kirletiriz” dedi.

Kaynak: https://www.in.gr/2023/09/30/politics/diplomatia/dendias-gia-ellinotourkika-tangko-thelei-dyo-tourkia-katanoisei-tous-kanones-yparxoun-eykairies/ (Erişim tarihi, 01.10.2023).

Bu içerik 01.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 19 kez okundu.