Dendias: “Müttefik Fransa ile işbirliği her alanda ve her gün güçlendiriliyor”

Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, AB üye ülkelerinin büyükelçileriyle yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamalarda güçlenmekte olan Yunan-Fransız işbirliğini överken, aynı zamanda artık “başka bir seviyeye” geçmiş olan Türk “tahriklerini” de yerdi.

Resim

“Her gün” ve hatta “tüm alanlarda” güçlenen Yunan-Fransız işbirliği, Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın AB üyesi ülkelerin büyükelçileriyle yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamalarda övgü topladı.

Yunan diplomasisinin başı, toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, “Bugün, Fransa dönem başkanlığının 2022 yılının ilk yarısındaki önceliklerini görüşmek üzere AB üye devletlerinin büyükelçileri toplantısına katılmaktan özel bir zevk duydum” dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı beklendiği gibi ateşini Türkiye’ye yöneltmeden önce, “Müttefik Fransa ile işbirliğinin her gün ve her alanda güçlendiğini söylemeliyim. Fransa, Lizbon Antlaşması’nın 42. maddesinin 7. paragrafında belirtildiği gibi Avrupa dayanışmasının somut örneğini ifade ediyor” şeklinde devam etti.

Dendias, “AB Büyükelçileri ile yaptığımız görüşmede, ülkemizin karşı karşıya olduğu sınamalara, Balkanların sorunlarına özellikle de artık başka bir boyuta geçen Türk retoriğinin, Yunanistan’ın Doğu Ege adaları üzerindeki egemenliğinin doğrudan sorgulanması seviyesine yükselmesine değindim” dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı, “Hem Afrika’ya hem de çeşitli ülkelere yaptığım seyahatlerden sonra Başbakan Sayın Kyriakos Mitsotakis’in talimatıyla Yunanistan’ın izlediği dış politikada yaptığı açılımları vurguladım. Fakat aynı zamanda, Fransa’nın Avrupa çıkarlarını korurken son derece aktif olduğu Sahra Altı Afrika’ya, Yunanistan’ın şu an olan büyük ilgisini de” diyerek sözlerini tamamladı.
 
Bu içerik 17.01.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 70 kez okundu.