Demokratik Bulgaristan Partisi Milletvekili İvaylo Mirchev: Bulgaristan için gaz tedarikinde sorun yok

Demokratik Bulgaristan Partisi’nin, Ukrayna’ya silah sevkiyatı konusunda en başından beri ilkeli bir duruş sergilediğini, buna Hükûmet karar verdiğinden, parlamentonun karar vermesine gerek olmadığının altını çizen Mirchev, Salı günü konunun masaya yatırılacağı koalisyon konseyinden ümitli olduğunu, bir sonraki adımda Demokratik Bulgaristan Partisi’nin konuyu partinin ulusal organlarının dikkatine sunacağını ve onların kararları doğrultusunda Demokratik Bulgaristan Partisi’nin Hükûmetteki rolünün şekilleneceğini açıkladı.
Resim
Başbakan Kiril Petkov ve Bulgar Sosyalist Partisi Genel Başkanı Korneliya Ninova ile Kiev’i ziyaret edip etmeyeceği sorusuna Mirchev, böyle bir görüşmenin yapılmadığını lakin daha önce Odessa ve Bolgrad’ı ziyaret ettiğinden Ukrayna’daki durumdan haberdar olduğunu belirtti.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısını ısrarla “müdahale” olarak nitelendiren ve toplumsal tepkiye hedef olan Savunma Bakanı Stefan Yanev’in değiştirilmesi konusunda da açıklamada bulunan Mirchev, Yanev’in Bulgaristan’ın çıkarlarını gözetmediğini bunun doğru bir karar olduğunu açıkladı.
Mirchev’e göre, Bulgaristan’ın şu andaki en büyük sorunu ise enflasyon.

Mirchev, önümüzdeki hafta Hükûmetin şu anda tartışılmakta olan destek ve kriz karşıtı önlemler paketini uygulamaya geçireceğini, alınan tedbirlerin oldukça geniş kapsamlı olacağını ve mali darbeyi yumuşatmasını beklendiğini belirtti.

Mirchev son olarak, Bulgaristan için gazın yeterli seviyede tedarik edildiğini, şu andaki tek sorunun malzemelerin fiyatı olduğunu ve bunu çözmek için çok aktif bir şekilde çalışıldığını sözlerine ekledi.

Bu içerik 23.04.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 216 kez okundu.