Değişime Devam Partisi ve Demokratik Bulgaristan Partisi seçimlere birlikte mi katılacak?

Resim

Değişime Devam Partisi ve Demokratik Bulgaristan Partisi seçimlere birlikte katılmak için müzakerelerini sürdürüyor. Söz konusu açıklama Kiril Petkov ve İvaylo Mirçev tarafından yapıldı. İki siyasetçi de şayet oylamaya birlikte katılırlarsa bağımsız olarak yönetmelerine zemin oluşturacak çoğunluğu elde edeceklerini umuyor. Bununla birlikte, Böyle Bir Halk Var Partisi’nden Toşko Yordanov da iki partinin tam olarak yönetmek için seçimlerden sonra büyük olasılıkla desteklerine ihtiyaç duyacağını ifade etti. Değişime Devam Partisi ve Böyle Bir Halk Var Partisi GERB ile koalisyon kurmama pozisyonlarını ise koruyorlar.
Değişime Devam Partisi’nden Kiril Petkov’un konuya ilişkin açıklamaları şöyle: “GERB’in başında Borisov olduğu sürece GERB ile herhangi bir koalisyon yapmamız söz konusu dahi olamaz, nokta. Demokratik Bulgaristan Partisi ile görüşmemiz önem taşımaktadır. Geçen sefer 121 sayısına ulaşacak yeteri kadar milletvekiline sahip değildik, bu sefer diğer taraftan gizlisi saklısı olmadan kendi kararlarını alabilen insanlardan dört milletvekiline ihtiyacımız var.”
Demokratik Bulgaristan Partisi’nden İvaylo Mirçev de seçimlerden birinci parti olarak çıkıp GERB’i yeneceklerini ve böylece kim birinci olacak sorusunu ortadan kaldıracaklarını söyleyerek insanlara ayrıştırmadan, yolsuzlukla mücadele eden net bir siyasi oluşuma oy vermeleri çağrısında bulundu.
Böyle Bir Halk Var Partisi’nden Toşko Yordanov da GERB ve DPS ile kesinlikle koalisyon yapmayı düşünmediklerinin altını çizerken Değişime Devam Partisi’nin seçimlerden sonra daha mütevazı, daha pratik sonuçlar çıkaracağını umduklarını belirtti.

 

Bu içerik 13.08.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 103 kez okundu.