Değişime Devam Partisi Eş Başkanı Kiril Petkov, GERB lideri Borisov’un ültimatomuna yanıt verdi

Resim

Meclisteki gerilim tırmanıyor.

“Bu bir tür bencilliktir. Eğer birisi bize bir şart koşarsa boyun eğmeyiz. Normal diyalog yoluyla devam etmek gerekiyor.”

Bu açıklamalar, Mariya Gabriel başbakan olduktan sonra Dışişleri Bakanlığı’nın GERB partisinde kalmaması durumunda iktidar çoğunluğunun olmayacağından seçimlere gidileceğini belirten GERB lideri Boyko Borisov’un ültimatomu sebebiyle Değişime Devam Partisi Eş Başkanı Kiril Petkov tarafından yapıldı.

Değişime Devam Partisi Eş Başkanı Kiril Petkov açıklamalarına şöyle devam etti:

“Onlara ülkenin en yüksek makamına, yani başbakanlığa sahip olma fırsatını veriyoruz. Bu devletin içindeki ve dışındaki en üst mertebedir ve bu rotasyon içinde GERB devlet içindeki en yüksek mevkiyi alıyor; devletin mekanizması başbakan ile işliyor.”

Değişime Devam Partisi Eş Başkanı Kiril Petkov’a göre dengenin kurulabilmesi için ikinci bir kişinin olması gerekiyor: Bu dengeyi de kurabilecek Dışişleri Bakanı’dır.

Değişime Devam Partisi Eş Başkanı Kiril Petkov, GERB’in yeni bir dışişleri bakanı önerisini kabul edip etmeyeceklerine ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

“Yeni birinin mantığı nedir, açıklayın. Şu anda Başbakan Nikolay Denkov ve Başbakan Yardımcısı Maria Gabriel’den oluşan bir çalışma ekibimiz var. Neden başka biri olsun? Mevcut Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Maria Gabriel’in başbakanlık görevini üstlenmesini öneriyoruz, ancak GERB için bu yeterli değil.”

Kaynak: https://www.standartnews.com/balgariya-politika/petkov-otvarna-na-ultimatuma-na-borisov-551363.html, (Erişim tarihi: 09.02.2024)

Bu içerik 09.02.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 27 kez okundu.