David Geer, Avrupa Komisyonu raporunu Cumhurbaşkanı Pendarovski’ye sundu

ResimCumhurbaşkanı Stevo Pendarovski, Avrupa Birliği Kuzey Makedonya Delegasyonu Başkanı Büyükelçi David Geer'i kabul etti. Söz konusu buluşmada Büyükelçi, Kuzey Makedonya'nın 2022 yılı ilerlemesine ilişkin Avrupa Komisyonu raporunu kendisine teslim etti.

Cumhurbaşkanlığı kabinesinden yapılan açıklamaya göre, Avrupa Birliği ile müzakerelerin ve tarama aşamasının başlamasından sonraki ilk rapor olması nedeniyle bu raporun özel bir öneme sahip olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Pendarovski’nin, raporun toplumdaki durumun ayrıntılı bir resmini sunduğu, aynı zamanda dikkat edilmesi gereken kurum ve alanların daha sonraki çalışmaları için bir yol haritası sunduğu şeklinde değerlendirmede bulunduğu aktarılmaktadır.

Cumhurbaşkanı Pendarovski'ye göre katılım süreci, gerekli reformların gerçekleştirilmesine yönelik tüm kapasitelerin kullanılmasını gerektirdiğinden, bu bağlamda tüm sosyal aktörlerin bu sürece katkıda bulunması zorunludur.

Açıklamanın devamında Cumhurbaşkanı Pendarovski’nin, Kuzey Makedonya ile müzakerelerin başlatılmasının, bölgede artan Avrupa’ya yönelik kuşkuya karşın, Avrupa Birliği'nin Batı Balkan ülkelerinin entegrasyonuna olan bağlılığını göstermesi için iyi bir fırsat olduğunu söylediği aktarılmaktadır.

Bu içerik 12.10.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 63 kez okundu.