Daçiç: Referandumda oylanan anayasa değişiklikleri yakında mecliste onaylanacak

Resim

Sırbistan Meclis Başkanı Ivica Daçiç, Almanya'nın Sırbistan Büyükelçisi Thomas Schieb'le görüşmesinde, referandumda oylanan anayasa değişikliklerinin yakında Sırbistan Parlamentosunda onaylanacağını açıkladı. Daçiç, partiler arası diyalog sırasında varılan anlaşmalar uyarınca bir dizi seçim yasasının bu hafta kabul edileceğini sözlerine ekledi.
Toplantıda taraflar arası diyalogda arabulucunun geçen haftaki ziyareti sırasında varılan anlaşmaların hayata geçirilmesi ele alındı. Sırbistan Parlamentosu, Büyükelçi Schieb'in Meclis Başkanı Daçiç'e partiler arası diyaloğa yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ettiğini duyurdu.
Büyükelçi Schieb, diyalogdan çıkan anlaşmanın uygulanmasının adil ve demokratik seçimlerin yapılmasına katkıda bulunacağına ve tüm siyasî partilerin bunlara katılacağına inandığını söyledi.
Büyükelçi Schieb, Daçiç'e, Almanya Federal Meclis Başkanı Berebel Bas ve Başkan Yardımcısı Ajdan Özoğuz'un Sırp ve Alman parlamentoları arasındaki iş birliğini sürdürmeye ve ilişkileri derinleştirmeye hazır olduklarını ifade eden mektuplarını verdi.

Kaynak:https://www.danas.rs/vesti/politika/dacic-promene-ustava-izglasane-na-referendumu-bice-uskoro-potvrdjene-i-u-parlamentu/  (Erişim tarihi, 09.02.2022)

Bu içerik 09.02.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 74 kez okundu.