Džaferović: Azerbaycan, Bosna-Hersek’e doğal gaz yardımı teklif etti

Resim

Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı konseyi üyesi Šefik Džaferović, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşmesinin ardından N1’e toplantının başarılı ve dostane bir görüşme olarak geçtiğini söyledi. Görüşmenin en önemli mesajının Azerbaycan’ın, Bosna-Hersek’e doğal gaz tedarikinde yardım etmeye hazır olduğunu belirtmesi oldu.

Džaferović, “İkili ilişkilerimizin gerçek bir dostluk olduğundan bahsettik. Bu ilişkileri nasıl geliştirebileceğimiz üzerine düşündük. Toplantıdan daha önemli olan husus, Azerbaycan’ın, Bosna-Hersek’in Adriyatik-İyon doğal gaz boru hattına katılması için yardım etmeye hazır olduğudur. Bu şekilde Azerbaycan’dan gaz alınabilecektir. Biliyorsunuz ki bu projeye Arnavutluk, Karadağ ve Hırvatistan katıldı. Bosna-Hersek de aynısını yapmalı. Bu, ülkemiz için çok önemli olacaktır. Cumhurbaşkanı Aliyev tam yardım sözü verdi.” diye işaret etti.

Cumhurbaşkanlığı üyesi ayrıca, Azerbaycan’ın mayın temizleme yardımına ihtiyacı olduğunu ve Bosna-Hersek’in bu konuda geniş deneyime sahip olmasının önemli olduğunu da ekledi. N1’e özel olarak, “Bu alanda işbirliği yapmak için gerekli mekanizmaları başlatmaya hazır olduğumu ifade ettim” dedi.

Šefik Džaferović, Azerbaycan’ın topraklarının önemli bir bölümünü özgürleştirdiğini ve anayasal düzene yeniden entegre ettiğini hatırlattı.

“Orada (Dağlık Karabağ) büyük bir kargaşa çıktığı için yeniden yapılanmaya ihtiyaç var ve Aliyev, Bosna-Hersek’ten şirketleri bu sürece dâhil olmaya çağırdı. Bu alandaki faaliyetler söz konusu olduğunda ülkemizde büyük bir ilgi olduğuna inanıyorum. Bunun ekonomimiz için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum” dedi.

Bu içerik 03.11.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 134 kez okundu.