Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yotova ile Kültürden Sorumlu UNESCO Genel Müdür Yardımcısı kriz zamanlarında kültür ve eğitimin gücünü ele aldı

ResimCumhurbaşkanı Yardımcısı Iliana Yotova ve konuk UNESCO Kültür Genel Direktör Yardımcısı Ernesto Ottone, kriz zamanlarında kültür ve eğitimin gücüne ilişkin istişarelerde bulundular. Görüşmede, gittikçe bölünmüş ve tehlikeli bir dünyada UNESCO’nun eğitimin yanı sıra, bilimsel ve kültürel olarak artan rolüne vurgu yapıldı. Yotova, kültürel diplomasinin gücüne olan inancını ifade etti. İki isim de eğitim ve kültürün çatışmayı önleyici rolü konusunda hemfikirdi. Iliana Yotova, kültür ve eğitimin eksik olması halinde krizlerin çoğalacağına vurgu yaptı.

Ernesto Ottone, UNESCO ile Bulgaristan arasındaki aktif iş birliğine işaret ederek, bu ülkeyi organizasyonda stratejik bir aktör olarak nitelendirdi. Ottone, somut ve somut olmayan kültürel mirasın korunmasına Bulgaristan’ın büyük katkısının altını çizdi.

UNESCO Genel Müdür Yardımcısı, Bulgaristan Kültür Bakanı Nayden Todorov’un davetlisi olarak Bulgaristan’da bulunmaktadır. Sozopol kasabasını ve bir sanat merkezi kurulması planlanan Sveti Sveti Kirik ve Yulita Adası’nı ziyaret edecek. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yotova, merkezin inşası için oluşturulan girişim komitesinde yer almaktadır. Burasının çok işlevli bir merkez olacağını; turizmi, kültürü, eğitimi geliştireceğini ifade eden Yotova, Sveti Sveti Kirik ve Yulita’nın çok eski bir tarihe sahip olduğunu, zengin buluntuların araştırmacıların ilgisini çekeceğini sözlerine ekledi. Projenin sadece Bulgaristan için değil, tüm Avrupa için büyük önem taşıyacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Fransa ile ortaklığa ve projenin merkezinin kurulması için Bulgar ve Fransız hükümetleri arasında imzalanan Niyet Bildirgesi'ne dikkat çekti.

 

Bu içerik 07.03.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 87 kez okundu.