Cumhurbaşkanı Yardımcısı Iliana Yotova: Özellikle ciddi krizlerin yaşandığı bir dönemde ortak Avrupa dayanışması adına Bulgaristan’ın yeri Şengen

Resim
Cumhurbaşkanı Yardımcısı İliana Yotova, Bulgaristan’ı ziyaret eden 40’a yakın Avusturyalı firma temsilcisiyle görüşmesi esnasında yaptığı konuşmada, Bulgaristan’ın, Şengen üyeliğine ilişkin tüm kriterleri yerine getirdiğini ifade etti. Yotova siyasi kararların farkında olduklarını, ancak özellikle ağır krizlerin yaşandığı bir dönemde Avrupa Birliği (AB) dayanışması adına Bulgaristan’ın yerinin Şengen olduğunu söyledi. Bu ziyaret Avusturya’nın “İş Dünyasındaki Kadınlar” girişiminin bir parçası olarak gerçekleştirildi.
Selamlama konuşmasında, Avusturya’nın Bulgaristan’daki en büyük yatırımcılardan biri olduğuna ve Avusturya’nın Bulgaristan’daki doğrudan yatırımlarının 5,5 milyar Euro’ya ulaştığına dikkat çekildi.
Yotova Avrupa Birliği’ndeki girişimcilerin yalnızca üçte birinin kadın olduğunu, kadınların iş hayatında temsiline ilişkin sonuçların çok da iyi olmadığını belirttiği konuşmasını, “Yıllar boyunca pek çok önyargıyla mücadele ettik. Kadınların gelişimini engelleyen “cam tavan” kavramını hepimiz biliyoruz. Ancak kadınların iyi eğitimli olduklarına, güçlü olduklarına dair özgüvene sahip olmaları gerekiyor” şeklinde sürdürdü. Cumhurbaşkanı yardımcı, kadınların kendilerinin projeler geliştirerek iş kurma cesareti göstermeleri gerektiğine vurgu yaparak yolda karşılaşılacak bir takım engellerin korkusundan kurtulmaları gerektiğini ve yeterince güçlü olurlarsa kadınların gücünün başkaları tarafından da hissedileceğini ve işbirliği yapılacak birçok müttefik kazanılacağını sözlerine eklemiştir. Avusturyalı iş kadınlarına seslenen Cumhurbaşkanı yardımcısı, Bulgaristan’daki başarılı kadın girişimcilerden de örnekler verdi.
Iliana Yotova, Avusturya Büyükelçisi Andrea Ikic-Böhm’e yaptıkları işbirliği için teşekkür ederek, her iki ülkeden iş dünyası temsilcileri arasında ortaklıklar yaratmanın önemini vurguladı.
Toplantıda, Avusturya Ticaret Odası ile Ulusal ve Dünya Ekonomisi Üniversitesi arasında bir Mutabakat da imzalandı.
 
Bu içerik 09.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 21 kez okundu.