Cumhurbaşkanı Vucic, Rusya’nın Sırbistan’da askerî üs kuracağı yönündeki söylentileri yalanladı: “Sırbistan, askerî tarafsızlığını koruyacak”

Resim

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Cuma günü yaptığı açıklamada Rusya’nın ülkelerinde askerî üs kuracağı yönündeki haberleri yalanladı. Vucic, TV Prva kanalına yaptığı açıklamada  “Sırbistan’ın başka ülkelerin askerî üslerine ihtiyacı yok. Sırbistan askerî tarafsızlığını korumaya devam edecek. Sırbistan, kendi ittifaklarını kuracak. Sırbistan Rusya’yla, Çin’le, ABD ile, AB ile iyi ilişkiler kurmaktan utanmayacak, ancak kendi başının çaresine de bakacak.” dedi.
Sırbistan’da askerliğin tekrar zorunlu hale gelmesini arzu ettiğini söyleyen Vucic, bu konu hakkındaki kararın parlamentoya ait olduğunu ifade etti. Vucic, zorunlu askerlik hizmetinin 100 gün civarında olması gerektiğini de belirtti.
Askerî personelin motivasyonunun sağlanması için asker maaşlarının 2023 yılı itibarıyla % 25 oranında artırılacağını ifade eden Vucic, Belgrad’da ve Voyvodina’da bulunan askerî birliklerde çok az sayıda askerî personelin görev yaptığını söyledi. Vucic, askerî personelin sayısında çok büyük bir artış beklediğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: https://rs.n1info.com/english/news/vucic-serbia-does-not-need-foreign-military-bases/ (Erişim tarihi, 17.08.2022)
Bu içerik 12.08.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 55 kez okundu.