Cumhurbaşkanı Vuçiç: “Biz Karadağ’ın iç işlerine karışmıyoruz, ancak onlar bizimkine karışıyor

Resim

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, Sırbistan’ın Karadağ’ın iç işlerine karıştığı yönündeki iddiaları reddetti ve durumun tam tersi şekilde vuku bulduğunu savundu. Günlerdir Karadağ’ın iç işlerine karışmakla suçlandığını, fakat asıl Karadağ’ın “Vraçar’da (Belgrad’da önemli bir semt) kimin kafe işletmesi gerektiğinden tutun Sırbistan’ın siyasetinin nasıl şekillenmesi gerektiğine kadar” Sırbistan’ın iç işlerine müdahale etmeye çalıştığını iddia etti. Vuçiç ayrıca “Onlara Karadağ’ın iç işlerinin bizi ilgilendirmediğini, yalnızca ülkenin %1.8’ini değil %28’ini oluşturan Sırp nüfusun haklarının korunmasını istediğimizde, iç işlerine karıştıklarımızı söylüyorlar” diye ekledi.

Karadağ’ın, Kosova’nın bağımsızlığını tanımış olmasından şikayet eden Vuçiç; kendilerinin Karadağ’da bağımsızlık ilan eden Plav, Gusinje ve Kotor gibi bölgeleri tanımazken, Karadağ’ın “Sırbistan’dan zorla koparılmış” Kosova’nın bağımsızlığını tanıdığını ifade etti. Vuçiç, Karadağ Meclisinin Srebrenitsa Soykırımı’nı tanımasını ve inkârının cezalandırılmasına yönelik yasayı çıkartmasını, Sırp ulusuna bir utanç lekesi bırakma çabası olarak gördüğünü ifade etti.

 

Kaynak:

https://rs.n1info.com/english/news/vucicserbia-doesnt-interfere-in-montenegros-internal-politics-but-vice-versa/ (Erişim tarihi: 30.06.2021)

Bu içerik 30.06.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 85 kez okundu.