Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski 78. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun himayesinde düzenlenen Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Zirvesi'nde konuştu

Resim
Devlet heyeti ile birlikte 78. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılan Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski, Genel Kurul’un himayesinde düzenlenen Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Zirvesi'ne katılarak liderlere hitap etti.
“Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda ilerlemek amacıyla kilit geçiş faaliyetlerinin hızlandırılması" konusunda konuşan Pendarovski, BM kuruluşlarının ve fonlarının desteğiyle Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşma konusunda ilerleme kaydettiklerini ve bu noktada devletin üç temel ulusal yükümlülük belirlediğini dile getirdi.
Pendarovski, bu üç yükümlülükten birincisi olan ekonomik büyümenin ön koşulu olarak geleceğe yönelik becerilerin geliştirilmesine yatırım yapılması için işgücü piyasasının ihtiyaçlarına göre uyarlanmış bir eğitime, STEM alanlarında cinsiyet ayrımını azaltmaya ve genç dijital nesil için iş olanakları yaratmaya ihtiyaç olduğunu söyledi.
Pendarovski konuşmasının devamında diğer iki yükümlülüğün, Ulusal Enerji Kalkınma Stratejisi ve Uzun Vadeli İklim Eylemi Stratejisi uyarınca iklim eylemini ve enerji sürdürülebilirliğini desteklemek için güçlendirilmiş ulusal katkılar ile yenilenebilir enerji kaynaklarının payının artırılması ve MKD 2030 Kalkınma Çerçevesi ile birlikte Makedon toplumundaki sürdürülebilir kalkınmaya yönelik tüm hedeflerin rasyonelleştirilmesini sağlayacak Ulusal Kalkınma Stratejisinin kabul edilmesi olduğunu söyledi.
Öncelikle daha güvenli ve sürdürülebilir bir gezegene katkıda bulunacaklarını ifade eden Pendarovski, konuşmasının devamında sürdürülebilir kalkınmanın Avrupalı olmak için bir ön koşul olduğunu dolayısıyla bununla Avrupa Birliği'ne üyelik kriterlerinin yüzde 70'ini hayata geçireceklerini ve en acil sorun olan gençlerin kitlesel göçüyle ilgileneceklerini vurguladı.

Bu içerik 18.09.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 26 kez okundu.