Cumhurbaşkanı Rumen Radev Ramazan ayı vesilesiyle iftar yemeği verdi

Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Müslümanlar için kutsal Ramazan ayı münasebetiyle geleneksel iftar yemeğine ev sahipliği yaptı. Cumhurbaşkanlığı basın merkezinden yapılan açıklamaya göre, etkinliğe Cumhurbaşkanı Yardımcısı İliana Yotova, ülkedeki Müslümanların ve diğer dinlerin ruhani liderleri ile Bulgaristan’daki diplomatik misyon temsilcileri katıldı.

Rumen Radev yaptığı konuşmada, iftarın ülkedeki dini topluluklar arasında iyi niyet, anlayış ve işbirliğini simgelediğini ve Bulgar toplumunda kurumlar arası ve dinler arası diyaloğa katkıda bulunduğunu kaydetti.

Radev: “Bir kez daha iftar yemeğinde bulunmaktan onur duyuyorum. Bu daveti ülkemizdeki Müslüman topluma duyduğum saygının bir nişanesi olarak veriyorum. Ayrıca, iftar iyi niyeti, dini topluluklar arasındaki işbirliğini ve aralarındaki anlayışı simgelediği için de bu etkinliği gerçekleştiriyorum. Tarih, insanlığın sorununun farklılıklar değil, bölünme ve nefret olduğunu açıkça göstermiştir. Savaş sorunları çözmez, aksine derinleştirir, yıkıma, ölüme ve büyük acılara neden olur” ifadeleriyle sözlerini sürdürdü. Radev, Ukrayna’daki savaşın sona ermesi çağrısında da bulunarak halkın savaştan kaçanlara yardım ederek hoşgörüsünü gösterdiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı ayrıca “Kuzeyde toprakları harap eden saldırganlığı ve acımasız kardeş katli savaşını birlikte kınayalım” ifadelerini kullandı.

 

Bu içerik 02.04.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 74 kez okundu.