Cumhurbaşkanı Radev üçüncü hükümet kurma görevini Bulgaristan Sosyalist Partisi’ne verdi

ResimRadev BSP de karar kılmasının sebebini amacı belli çalışır olağan hükümet kurulma ihtimali olarak açıkladı.

Cumhurbaşkanı Rumen Radev BSP Genel Başkanı ve Parlamento Grup Başkanı Korneliya Ninova’ya hükümet kurma görevini tevdi etti. Ninova ile birlikte Parlamento Başkan Yardımcısı Kristiyan Vigenin, Grup Başkanvekilleri Georgi Svilenski, Atanas Zafirov ve İvan Çençev de hazır bulundu.

Radev BSP de karar kılmasının sebebini amacı belli çalışır olağan hükümet kurulmasını en yüksek ihtimal olarak açıkladı. İlk ve ikinci hükümet kurma görevlerinin başarısız bir şekilde iade edilmesi ile sizden başbakan adayınızı belirlemenizi bekliyorum diye devam etti.

Siyasi gerginliğin hat safhada olduğu dönemlerde BSP parlamentoda bulunan bütün partilerle diyaloğunu devam ettirdiği gibi, ideolojik bazda farklı olan partilerle dahi koalisyona girebileceğini göstermiş ve taviz verebildiğini kanıtlamıştır. İş birliği noktasında eski partilerle çalışabildiği gibi yeni partilerle de aynı düzeyde irtibat kurabilmiştir. BSP’nin güçlü bir sosyal politika hedefi ve parlamenter sistemin güçlenmesini istemesi yeni hükümet kurma noktasında başarılı olmasını temenni ediyorum dedi.

BSP lideri Korneliya Ninova duyulan güven için teşekkür etti, durumun ağırlığının ve sorumluluğunun farkında olduklarını belirtti. Hükümet kurulması için biz kaynaklı ne gerekiyorsa yapacağız dedi. Daha önceleri sakin ve sorumluluk içerisinde Bulgaristan’ın milli çıkarlarını gözeterek iyi bir diyalog içerisinde girebildiğimizi gösterdik, şimdi de hükümet kurulması için gerekeni yapmayı düşünüyoruz; çünkü ülkenin buna ihtiyacı var diye belirtti.
 
Bu içerik 16.01.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 40 kez okundu.