Cumhurbaşkanı Radev kabine kurma görevini Değişime Devam oluşumundan Başbakan Adayı Asen Vasilev’e verdi

Güven oylaması sonrası hükümetin düşmesi neticesinde oluşan siyasi belirsizlik sürecinde Cumhurbaşkanı Radev, yeni hükümet kurma görevini son seçimlerde en fazla oyu alan Değişime Devam oluşumunun Başbakan adayı Asen Vasilev’e verdi. İstifa eden Başbakan Kiril Petkov yeni Başbakan adaylarının Başbakan yardımcısı ve Maliye Bakanı olan Asen Vasilev olduğunu gün içerisinde açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Radev görevi teslim etme merasiminde Bulgaristan’ın siyasi, ekonomik ve sosyal bir kriz içerisinde olduğunu, Bulgarların artan fiyatlardan ve gelecekle ilgili oluşan belirsizlikten kaynaklı rahatsızlıklarını paylaştıklarını söyledi. Reformların ve kurtarma planının gerçekleşmesini beklediklerini ve buna bağlı olarak dış politikada da krizlerin olduğunu ifade etti.

Başbakan adayı Vasilev de “Bu benim için büyük bir sorumluluk. Meşru kabinenin olması, bu kabinenin statükonun çıkarları doğrultusunda değil toplumun çıkarları doğrultusunda çalışması, Bulgaristan’ın çıkarlarını ve bağımsızlığını savunması büyük önem taşıyor. Tıpkı Değişime Devam oluşumunun birinci kabinesi gibi. Bana verilen görev için teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Bu içerik 01.07.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 63 kez okundu.