Cumhurbaşkanı Radev görevden ayrılan kabineyi takdir etti

Resim
Cumhurbaşkanı Rumen Radev, geçici hükümetteki bakanlara hitaben yaptığı konuşmada geçici hükümetin elindeki kısıtlı olanaklara rağmen sadece ciddi krizleri kontrol altına almayı başarmakla kalmayıp Bulgaristan için stratejik önem taşıyan konuları da çözüme kavuşturarak kalkınmanın önünü açtığını söyledi. Radev, acilen harekete geçilmesi gereken konular arasında enerji sektörünü gösterdi.
Salı günü erken saatlerde 49. Ulusal Meclis, Başbakan Nikolay Denkov yönetimindeki yeni hükümeti seçti.
Geçici Başbakan Galab Donev, Cumhurbaşkanı Rumen Radev ile yaptığı görüşmede “Devletin belirsizlik içinde olduğu bir dönemde çalışmaya başladık” dedi. Donev, sadece siyasi krizlerin değil diğer birçok krizin de birbirini takip ettiğini söyledi. Bulgar halkı ve iş dünyasının kışı nasıl geçireceği, ısınma ve elektrik olup olmayacağı ya da gerekli enerji ve doğal gaz kaynaklarına sahip olup olmayacakları konusunda endişeli olduğunu söyledi.
Donev, Bulgar halkına ve Cumhurbaşkanı’na geçici hükümete duyduğu güven ve verdiği destek için teşekkür etti.
Radev ise Ulusal Toparlanma ve Mukavemet Planı kapsamındaki mevzuat ve yargı reformu çerçevesinde mevzuattaki değişikliklere rağmen adil seçimlerin düzenlenebilmesinden ötürü geçici hükümete teşekkür etti. Cumhurbaşkanı, AB Komisyonu’nun on adet AB programının tamamını onayladığını ve önümüzdeki yıllar için önemli bir kaynak sağlandığını da sözlerine ekledi.
Devlet Başkanı, geçici hükümetin enflasyonu kontrol altına almak için tedbirler hazırladığını, düşük vergilere rağmen daha fazla bütçe geliri topladığını, yeni otoyol bölümleri açtığını ve birçok yeni inşaat ruhsatı verdiğini söyledi. Ayrıca çevre alanındaki yaptırımlardan kaçınıldığını ve Bulgar silahlı kuvvetlerinin modernizasyonunun devam ettiğini söyledi. “Schengen için net bir süre verdiniz” diye ekleyen Radev, yeni hükümetin bu görevi tamamlayacağına dair umudunu dile getirdi.
Radev, “Güvenliği güçlendiren, bağlantıları, ticareti ve karşılıklı güveni geliştiren girişimler ve yenilikçi yaklaşımlarla Bulgaristan'ı bölgede bir lider haline getirdiğiniz için size teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Bu içerik 06.06.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 38 kez okundu.