Cumhurbaşkanı Radev Avusturya kamuoyunun Bulgaristan’ın Schengen’e katılmayı hak ettiğine ikna edilmesi gerektiğine inanıyor

Resim
Cumhurbaşkanı Rumen Radev BM merkezinde düzenlenen bir toplantıda yaptığı açıklamada, Bulgaristan’ın AB’nin güvenilir bir üyesi olduğu, sınırlarını iyi koruduğu ve bu alanın bir parçası olmayı hak ettiği konusunda sadece siyasetçileri değil, Avusturya kamuoyunu da ikna etmesi gerektiğini söyledi.
“Avusturya ile sadece siyasi düzeyde değil, çok daha aktif bir şekilde çalışmamız gerekiyor. Avusturya’daki kamuoyunu Schengen bölgesine üye olmamız gerektiğine ikna edecek şekilde çalışmalıyız ki Avusturya’daki kamuoyu da politikacılarının karar vermesine yardımcı olabilsin.” dedi.
Bulgaristan Devlet Başkanı, BM Genel Kurulu çerçevesinde bir araya geldiği Avusturyalı mevkidaşı Alexander Van der Bellen’i Bulgaristan’a Schengen yolunda verdiği destek için teşekkür etti. Radev, “Bulgaristan ve Romanya’nın yakın zamanda Schengen bölgesine üye olması gerektiği yönünde kamuoyuna bir dizi açıklama yaptı” dedi.
Radev, Başbakan Karl Nehammer ve Cumhurbaşkanı Van der Bellen’in daveti üzerine altı ay içinde iki kez Avusturya’yı ziyaret ettiğini, Wachau’daki foruma katılarak görüşlerini sadece siyasetçilere değil, aynı zamanda kamuoyuna, medyaya, diplomatlara ve akademisyenlere de sunduğunu hatırlattı.
“Bu nedenle Başbakan Denkov’u en kısa zamanda Avusturya’ya bir ziyaret gerçekleştirmeye çağırıyorum. Benim davet ettiğim gibi o da Başbakan Nehammer’i davet etmeli, ayrıca sesimizin daha iyi ve daha gür duyulması için Cumhurbaşkanı ile düzenli bir diyaloğumuz var.” dedi.
Bulgar kolluk kuvvetleri AB üyesi ülkelerin neredeyse tamamından Bulgaristan’a gelen insan kaçakçılarını yakalıyor. Ancak yasadışı insan ticareti yapanların finansal ve operasyonel merkezlerinin Bulgaristan’da değil, Almanya, Avusturya ve Hollanda’da olduğunu söyledi. Radev, “Ve eğer bu yerlere darbe vurmazsak, Bulgaristan üzerinden yasadışı göç devam edecek” diye ekledi.

Bu içerik 20.09.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 24 kez okundu.