Cumhurbaşkanı Radev 46. Dönem Halk Meclisini ne zaman feshedeceğini açıkladı

Cumhurbaşkanı Rumen Radev, 46. Dönem Halk Meclisini feshedeceği tarihi ve geçici bir hükümet atayacağını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı kurumundan yapılan açıklamada Radev’in bunu anayasal yetkilerine dayanarak 16 Eylül 2021 Perşembe günü gerçekleştireceği belirtildi.

Birkaç gün önce Cumhurbaşkanı, Meclisi en kısa sürede feshedeceğini ve Cumhurbaşkanlığı seçimi ile erken genel seçimlerin 14 Kasım’da birlikte yapılacağını açıklamıştı.

Radev, “Bu sayede hazineden ve özellikle de insanların zamanından tasarruf etmiş olacağız. Erken genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için iki seçim kampanyasının aynı anda yürütüleceği açıktır. Partiler üstü uzlaşmanın destekçisiyim ve büyük hedefler etrafında birleşen bütün dürüst Bulgaristan vatandaşlarının desteğine güveneceğim” diye ekledi.

Cumhurbaşkanının ifadesine göre, cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyası, seçmenler için hangi partilerin ve politikacıların gelecek için çalıştığı ve hangilerinin yolsuzluk şemalarını savunduğu yönünde bir rehber olacak.

Radev, “Bir sonraki geçici hükümetin Bulgar kurumlarındaki yolsuzluğu ortadan kaldırmak için çalışmaya devam etmesini ve Bulgaristan vatandaşlarının çıkarları lehine şeffaf ve sorumlu bir şekilde çalışmasını bekliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanının Meclisi ne zaman feshedeceğini, Meclis Genel Kurulunda devlet bütçesinin güncellenmesinin onaylanabilmesi için Meclisin feshinin ertelenmesinden kısa bir süre sonra açıklaması bekleniyordu.

Bu, 10 Eylül Cuma günü 2021 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi Mali Çerçevesinin güncellenmesine ilişkin kanun teklifinin Meclis Genel Kurulunda ikinci tur oylamasında oybirliğiyle kabul edilmesiyle gerçekleşti.

Güncellenmiş Mali Çerçeve, 2, 5 milyar leva daha fazla gelir ve başta Covid-19 kriziyle mücadele için alınan tedbirlere ilişkin harcamalar için 2,3 milyar leva daha fazla gider öngörüyor.

 

Bu içerik 13.09.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 81 kez okundu.