Cumhurbaşkanı Radev, önemli bir parlamento kararını neden veto ettiğini açıkladı

Resim
Cumhurbaşkanı Rumen Radev, vatandaşlarının sağlık, güvenlik ve yaşamlarının birinci öncelik olması gerektiği inancıyla hareket ettiğini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Radev, Bulgaristan’daki zırhlı nakliye ekipmanlarının Ukrayna’ya gönderilmesini öngören anlaşmanın onaylanmasına ilişkin yasayı bir kez daha görüşülmek üzere parlamentoya iade etti.
Veto gerekçelerinde, milletvekillerinin gönderilecek ekipmanlar hakkında yeterince bilgi sahibi olmamasından kaynaklı söz konusu ekipmanların ileride gerekli olup olmayacağı konusunda objektif olarak değerlendiremedikleri belirtildi. Cumhurbaşkanı Radev, savaş zamanı İçişleri Bakanlığı’nın görevleri olan sınır polisi genel müdürlüklerinin ve yangın emniyeti ve kamu güvenliğinin genel ihtiyaçlarının göz önünde buldurmadığının altını çizdi.
Ukrayna’ya gönderilecek zırhlı arazi nakil araçları, Bulgaristan sınırının korunması ve ulaşılması zor bölgeler dâhil olmak üzere afet ve kaza durumlarında halka yardımın sağlanması için kullanılabileceğinden Cumhurbaşkanı Radev, vatandaşlarının sağlık, güvenlik ve yaşamlarının birinci öncelik olması gerektiği inancıyla hareket ettiğini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Radev açıklamalarına şöyle devam etti:
“Karlovo ve Tsarevo’da yaşanan sel felaketleri İçişleri Bakanlığı’nın yasal görevini zamanında ve etkili bir şekilde yerine getirmek için yine Bulgaristan Ordusu’nun yeteneklerine güvendiği yakın zamandaki örnektir. Kamu koruma hizmetlerinin bu tür zorluklarla karşılaşacağı durumlar daha sık hale gelecektir ve bu durum onların zayıflatılmasını değil, güçlendirilmesini zorunlu kılmaktadır.”

 

Bu içerik 04.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 17 kez okundu.