Cumhurbaşkanı Radev, hükümeti kurma yetkisini vermeden önce koalisyon anlaşmasını bekleyecek

Cumhurbaşkanı Rumen Radev 7 Aralık'ta yaptığı açıklamada, birkaç gün içinde Değişime Devam Ediyoruz” (DDE) partisine hükümet kurma yetkisini vermeyi umduğunu söyledi. DDE, 14 Kasım'daki 47. milletvekili seçimlerinde en yüksek oyu almıştı. Radev, hükümet kurma yetkisini vermeden önce bir koalisyon anlaşması bekleyeceğini belirtti.

Resim
DDE, diğer üç meclis grubuyla - Bulgar Sosyalist Partisi (BSP), Slavi Trifonov'un ITN partisi ve Demokratik Bulgaristan koalisyonu ile görüşüyor. Birlikte, “DDE+3”, Bulgaristan Ulusal Meclisindeki 240 sandalyeden 134'üne sahip.

Radev, 6 ve 7 Aralık tarihlerinde yedi parlamento grubunun temsilcileriyle istişarelerde bulundu.
ITN parlamento grup lideri Toshko Yordanov, “Ülkede normal bir hükümete sahip olmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi. Radev ile görüşmesinden sonra konuşan ITN'den Lyubomir Karimanski 7 Aralık'ta meclis grubu ve parti uzmanlarının önerilen hükümet programını tartıştığını söyledi. Karimanski, ITN'nin kaç bakanlığa sahip olacağını henüz bilmediğini söyledi.

Demokratik Bulgaristan eş lideri Hristo Ivanov, bu sefer bir hükümetin kurulmasını umduğunu belirterek, “Sorun bundan sonra onun nasıl işleyeceğidir” dedi. Demokratik Bulgaristan parlamento başkan yardımcısı Vladislav Panev, önerilen hükümet tarafından gerçekleştirilecek reformların, katılan dört grup arasındaki farklılıklar nedeniyle çok radikal olmayacağını beklediğini söyledi.

7 Aralık tarihinde gazetecilere konuşan BSP lideri Kornelia Ninova, koalisyon anlaşmasının son halini gün sonuna kadar beklediğini belirtti. Ninova, bazı sorunları çözmek için yapılan görüşmelerin ardından BSP ile DDE arasında herhangi bir anlaşmazlık olmadığını söyledi.

DDE parlamento lideri Andrei Gyurov da müzakere yürüten taraflar arasındaki farklılıkların büyük olmadığını yineledi ve yakında nihai bir anlaşma olmasını beklediğini söyledi.


Bu içerik 08.12.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 81 kez okundu.