Cumhurbaşkanı Radev, BAE Devlet Başkanı Şeyh Halife Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile bir araya geldi

Resim
Bulgaristan Devlet Başkanı Rumen Radev, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı ve Abu Dabi Hükümdarı Şeyh Halife Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile görüşme gerçekleştirdi. Bulgaristan ve BAE arasında imzalanan ikili anlaşma belgelerinin değişimi, Abu Dabi'de Devlet Sarayı’nda iki devlet başkanının huzurunda gerçekleşti.

Rumen Radev'in Abu Dabi'ye gerçekleştirdiği resmi ziyaret çerçevesinde Bulgaristan ile BAE arasında Stratejik Ortaklık Anlaşması imzalandı. Anlaşma, iki ülke arasında yatırımların gerçekleştirilmesini teşvik etmeyi, çok çeşitli alanlarda iş birliğinin gelişmesini ve hükümet, akademik camia ve özel sektör temsilcileri arasındaki değişimi teşvik etmeyi amaçlıyor.

Abu Dabi'de ayrıca turizm, tarım, eğitim, kültür alanlarında ikili mutabakat zaptlarının yanı sıra Bulgaristan Telgraf Ajansı (BTA) ile BAE’nin resmi haber ajansı Emirlikler Haber Ajansı (WAM) arasında haber alışverişi için de bir Mutabakat Zaptı imzalandı. Tarım Alanında İş Birliği Mutabakat Muhtırası, bu alanda iş birliğini artırmayı ve gıda güvencesini ve gıda güvenliğini güçlendirmeyi amaçlıyor. Turizm Alanında İş Birliği Mutabakat Muhtırasında bu alanda karşılıklı yarar sağlayan bir ortaklık için en uygun koşulların yaratılmasına ve her iki ülkede kültür turizminin gelişimi amacıyla kültürel ve tarihi anıtların yaygınlaştırılmasına yönelik girişimlerin teşvik edilmesine vurgu yapılmaktadır. Eğitim alanında iş birliği, bilgi alışverişi, öğretmen eğitimi, dil eğitimi de dahil olmak üzere müfredat oluşturma ve geliştirmeyi içerecektir. Kültür alanında anlaşma belgesi, Bulgaristan ile BAE arasındaki kültürel bağları genişletme olanaklarını özetlemektedir.

BTA ile WAM arasında da bir Mutabakat Zaptı imzalandı. Anlaşma, iki kurum arasında vatandaşlara ücretsiz erişim için bültenlerinde yayınlanacak günlük haber alışverişini sağlayacak.

 

Bu içerik 02.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 104 kez okundu.