Cumhurbaşkanı Radev: Azerbaycan ile enerji kaynaklarını çeşitlendirme konusundaki işbirliği Bulgaristan ve Avrupa için kilit öneme sahip

Resim
Salı günü bir araya gelen Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesini hızlandırmak amacıyla iki ülke arasındaki enerji işbirliğinin genişletilmesinin sadece Bulgaristan için değil, bir bütün olarak Avrupa için kilit önemde olduğunu vurguladı. Ayrıca enerji, ulaştırma, bilgi ve iletişim teknolojileri ve diğer ortak ilgi alanlarında ikili stratejik diyaloğun teşvik edilmesi hususuna da değindi.

Bulgaristan, Azerbaycan’ı çeşitli ticari ve ekonomik işbirliği alanlarında güvenilir bir ortak olarak görüyor. Radev ve Bayramov, özellikle ulaşım, bilgi ve iletişim teknolojileri, turizm ve eğitim alanlarındaki ilişkilerin daha derin bir ortaklık için umut verici olduğunu belirttiler. İkili, ülkeleri arasındaki dostane ilişkilerin ve stratejik ortaklığın, işbirliğini derinleştirmek için iyi bir temel oluşturduğu konusunda hemfikirler.

Görüşmede Güney Kafkasya’daki durum da gündemdeydi. Bulgaristan Cumhurbaşkanı, bölgede istikrar ve barışın tesis edilmesinde kalıcı ve geri dönüşü olmayan sonuçların ancak diplomatik yollarla elde edilebileceğini belirtti.

Bu içerik 31.05.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 67 kez okundu.