Cumhurbaşkanı Meta “yabancılar için” olan kanunu geri getiriyor: Ülke Arnavutlar tarafından boşaltılıyor!

Resim
"Arnavutluk'un sahip olduğu fırsat ve kapasitelerin ötesinde üçüncü ülkelerden gelen vatandaşların akını ciddi sorunlar yaratabilir. Arnavutluk vatandaşlarına istihdam, refah, istikrar, güvenlik ve garantiler sunmuyorsa yabancılara nasıl fırsatlar sunabilecek?
Hükümet yalnızca birincil ve kısa vadeli bir hedefi gerçekleştiriyor. Arnavut vatandaşlarının kitlesel olarak ayrılmasının yarattığı boşlukları yabancı uyruklularla doldurarak iş gücüne daha fazla odaklanıyor."
Cumhurbaşkanı İlir Meta, bu gerekçe ve argümanla, ülkenin başına gelen en büyük dram olan nüfus azalması endişesini pekiştiren "Yabancılar Hakkında Kanun"u yeniden meclise sundu.
Cumhurbaşkanına göre bu durumun derhal ele alınması acil bir durumdur ve daha fazla ihmal feci sonuçlara yol açabilir. “Yeni ve yaratıcı güçlerin beyin göçü, ülke için mümkün olan en kısa sürede durdurulması gereken büyük bir yaradır.”
“Arnavutlar, ülkedeki yaşam koşullarının ve yaşam kalitelerinin iyileştirilebileceğine olan inancını yitirdi. Bu nedenle toplu halde ülkeden ayrılıyorlar. İktidarın bu tehlikeli olguya somut tedbirlerle nasıl yanıt vereceğine dair bir devlet stratejisi yok.”

Kaynak: https://noa.al/lajmi/2021/08/2255658.html (Erişim tarihi: 03.08.2021)
Bu içerik 03.08.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 95 kez okundu.