Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir daha olmasına izin vermeyeceğiz

Resim
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek'teki "Srebrenica Soykırımının 28. Yıldönümü” dolayısıyla video mesaj gönderdi ve Srebrenica’daki soykırımın asla unutulmaması gerektiğini ve Türkiye’nin bir daha benzer bir şey olmasına asla izin vermeyeceğini söyledi.
Konuşmasının başında Türkiye için dua eden herkese teşekkür eden ve Bosna Hersek’teki kardeşlerinin güvenine layık olmak için her şeyi yapacağına söz veren Erdoğan, konuşmasının devamında şunları kaydetti:
“Bugün, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçen soykırımın yıl dönümüdür. Boşnak şehitlerimizin kederli ailelerine bir kez daha en içten taziyelerimi sunuyorum. Merhum Aliya’nın “Ne yaparsanız yapın ama soykırımı unutmayın, çünkü unutulan soykırım tekrarlanır” sözündeki hikmeti ve acı gerçeği aklımızdan çıkarmıyoruz.
Erdoğan, soykırımın yarasının 28 yıldır kanadığını, 11 Temmuz’daki her cenazede her şeyin yeniden yaşandığını sözlerine ekledi.
“Bugün 30 şehidimizi daha uğurlayacağız, ruhları şad, mekânları cennet olsun. Allah onlardan razı olsun, tüm şehitlerimize güzel bir cennet nasip eylesin. Uluslararası mahkeme kararlarına rağmen hala Bosna Hersek'teki soykırımı inkâr edenler, işlediği savaş suçlarından pişmanlık duymadığını söyleyenler var ve maalesef bu şahısları destekleyenler çıkabilmektedir. Bu vicdansızları ve yapılan müessif açıklamaları lanetliyorum.” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu tür acıların bir daha yaşanmayacağını, nefret söyleminin durdurulması gerektiğini, barış, hoşgörü ve uzlaşma kültürünün yerleşmesi gerektiğini söyledi. "Bosna-Hersek'in istikrarı, Balkanlar’ın ve Avrupa'nın istikrarı için anahtar niteliktedir. Türkiye, Bosna-Hersek'in bir istikrar, barış ve refah havzasına dönüşmesi için üzerine düşeni yapmaya devam edecektir." dedi.
Son olarak Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye'nin böyle bir şeyin bir daha olmasına asla izin vermeyeceğine dair güçlü bir mesaj gönderdi. "Değerli kardeşlerim şunun altını çizmek istiyorum. 28 yıl önceki döneme göre bugün Türkiye ekonomisiyle, diplomasisiyle, potansiyeliyle, şahsiyetiyle çok daha güçlü ve daha itibarlıdır. Ülkemiz burada yaşanan acıların tekrarlanmasına asla izin vermeyecektir. Bosna Hersek’in bağımsızlığını, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü her zaman destekleyeceğiz. Sizlerden gönüllerinizi ferah tutmanızı bekliyorum. Srebrenica şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.”

Bu içerik 11.07.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 27 kez okundu.