Cumhurbaşkanı adayı Boyan Rasate, Sofya'daki LGBTI merkezine yapılan saldırı sonrasında tutuklandı

Boyan Rasate olarak da bilinen cumhurbaşkanı adayı Boyan Stankov, Salı akşamı bir  televizyon programına katıldıktan sonra tutuklandı.

Resim

30 Ekim'de bir grup insanla birlikte Sofya'daki bir vakfın ofisine girerek bağırmaya, mobilyaları parçalamaya ve duvarları boyamaya başladığı tespit edilen Rasate'nin tutuklanmasına karar verildi. Rasate hakkında kimliği belirsiz diğer kişilerle suç ortaklığı yaparak “müstehcen eylemlerde bulunduğu, kamu düzenini ağır şekilde ihlal ettiği ve topluma bariz saygısızlık ettiği ve aşırı cüretkarlık” iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Nova TV'ye konuşan Rasate ise yapılan saldırıyla ilgisi olduğu iddiasını reddetti.

Gelişmelerin ardından Başsavcı, bir inisiyatif komitesi tarafından aday gösterilen ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı sıfatına sahip olan Rasate'nin dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etti. Aynı gün Merkez Seçim Komisyonu, Rasate'nin dokunulmazlığını kaldırarak yargılanmasına izin verdi. Salı günü, savcılık makamı polisin onu belirtilen adreslerden hiçbirinde bulamadığını ve bunun da tutuklanmasına yol açtığını söyledi. Savcılık, Rasate'nin tutukluluk halinin devam edip etmeyeceğine ve aleyhinde suçlamada bulunulup bulunulmayacağına sonraki günlerde karar verecek.
 
Kaynak: http://www.bta.bg/en/c/DF/id/2508929 (Erişim tarihi, 03.11.2021)

Bu içerik 03.11.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 88 kez okundu.