Çitidiris’den Horozlu mezarlığı konusunda geri adım!

Resim

İskeçe’ye bağlı Horozlu köyündeki eski Türk mezarlığında futbol sahası ve yeşil alan yapmak üzere mezarlığın iş makinalarıyla tahrip edilmesine neden olan Çitiridis, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın tepkilerinden sonra geri adım atmak zorunda kaldı. Çitiridis, belediyenin Ekonomi Komisyonu’nu ilk olarak 1 Nisan Cuma günü olağan üstü toplantıya çağırdı. Ekonomi Komisyonu, konuyu 5 Nisan Salı günü gerçekleştirdiği toplantıda da ele aldı. Toplantıda söz konusu proje için eski Türk mezarlığının dışında başka bir arazi belirlendi.

Konuyla ilgili açıklama, belediyenin internet sitesinde, resmi ilanların duyurulduğu Diavgia bölümünde yer aldı. Buna göre spor tesisi ve yeşil alan projesi Horozlu köyünün güneyinde yer alan eski futbol stadında yapılacak. Yeni proje için 2.078.204,85 euroluk bütçe ayrıldığı bildirildi.

Bu arada, Bulustra Belediye Başkanı Yorgos Çitiridis daha önceki açıklamalarında ve toplantılarda, Horozlu mezarlığında yapılması planlanan tesis ve yeşil alanı içeren projenin başka bir yere aktarılamayacağını belirmişti.

Horozlu köyündeki eski Türk mezarlığının adeta talan edilmesine yoğun tepki gösteren Batı Trakya Türk Azınlığı kuruluş ve temsilcileri, mezarlığa yapılacağı planlanan projeden vazgeçilmesini istemiş ve Belediye Başkanı Yorgos Çitiridis’in özür dileyerek, iş makinalarının girdiği mezarlıktaki tahribatın giderilmesini talep etmişti.

Bulustra Belediye Başkanı Çitiridis’in neden olduğu tahribat nedeniyle önümüzdeki günlerde azınlık toplumundan özür dileyip dilemeyeceği merak ediliyor. Ayrıca mezarlıkta meydana gelen tahribatın giderilmesi için acilen adım atılması bekleniyor.

Kaynak: https://gundemgazetesi.com/detayh.php?id=13279 (Erişim tarihi, 06.04.2022)
Bu içerik 06.04.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 105 kez okundu.