Christian Schmidt 'Taşınmaz Mülkler Yasası'nı askıya aldı

ResimBosna Hersek Yüksek Temsilcisi Christan Schmidt, Barış Uygulama Konseyi (PIC) toplantısının ardından, Sırp Cumhuriyeti Entitesinin yarın yürürlüğe girmesi beklenen “Taşınmaz Mülkler Yasası’nı” askıya aldı.

Bugün (28.02), Barış Uygulama Konseyi (PIC) olağanüstü bir toplantı düzenledi. Geçen hafta ise Bosna Hersek Yüksek Temsilciliği Ofisi, daha önce de belirttiği gibi, Bosna Hersek Anayasa Mahkemesi’nde bu tartışmalı yasaya gelindiğinde acilen tepki gösterilmesini istedi.
Ancak PIC, Bosna Hersek Yüksek Temsilcisi Christian Schmidt'e, Anayasa Mahkemesi'nin bir kararı olmaması ve bu tartışmalı yasanın yürürlüğe girmesini engellememesi durumunda yetkilerini kullanması için onay verdi.

Geçen yıl 28 Aralık'ta, Sırp Cumhuriyeti Entitesi Ulusal Meclisi'ndeki milletvekilleri, söz konusu Entitedeki kamu makamlarının işleyişi için kullanılan taşınmaz mülklere ilişkin Kanunu kabul etti. Bosna Hersek Anayasa Mahkemesi, aynı yasayı 22 Eylül'deki oturumunda, Bosna Hersek Parlamenterler Meclisi Halk Meclisi'nin altı delegesinin yaptığı itiraza dayanarak verilen karar geçersiz kıldı.

Bu içerik 28.02.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 40 kez okundu.